petak, 7. travnja 2017.

ALVAREZ STIGAO NA POSAO, SVI SE PITAJU OSTAJE LI U HRVATSKOJ Direktor restrukturiranja Agrokora otkrio kratkoročne planove + KOMENTAR!





Gornja slika i citirani tekstpreuzeti su sa internet portala "Jutarnji.hr", dana 07.04.2017

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/alvarez-stigao-na-posao-svi-se-pitaju-ostaje-li-u-hrvatskoj-direktor-restrukturiranja-agrokora-otkrio-kratkorocne-planove/5874926/

"Pri današnjem dolasku na posao u Agrokorov toranj direktor restrukturiranja tog koncerna Antonio Alvarez III nije mogao komentirati najnoviji razvoj događaja oko Agrokora, no novinarima je ipak dao kratku izjavu, piše N1.



- Proces je u tijeku - kazao je, a na pitanje ostaje li u procesu samo je kratko odvratio: 'Ostajem danas'.
Podsjetimo, Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku stupa na snagu danas, a jučer je na stranicama Narodnih novina objavljen lex Agrokor, nakon što je donesen na saborskoj sjednici 6. travnja."

KOMENTAR:  

Donosenje "lex Agrokora" na jucerasnjoj saborskoj sjednici i njegovo brzo izlazenje u Narodnim Novinama je pokazatelj da se za koncern Agrokor trazi brzo rijesenje. Tko ce od tog rijesenje profitirati, a tko izvuci "tanji kraj" ubrzo ce se vidjeti. Cinjenica da koncern Agrokor ima dug od preko 40 milijardi kuna ukazuje na ugrozenost radnih mijesta. Cinjenica da Hrvattska drzava takodjer ima veliki drzavni dug i da se jednim dijelom nalazi u poziciji "duznickog robstva" mogucim financiranjem koncerna Agrokor ulazi u jos dublje "duznicko robstvo".

Koncern Agrokor je kupio izvore pitke vode "Jamnice" te tako od naroda otudjio pravo na izvore pitke vode i njihovu eksploataciju. Sada se pruzaprilika da koncern kupljene izvore pitke vode ponovo proda pravim vlasnicima a to je grad na kojem se tvrtka Jamnica i izvor pitke (mineralne) vode nalazi te da u toj prodaji ostvari dobit iz koje ce pokriti jedan dio duga koji ima. 

Ako grad Jastrebarsko nema dovoljno novca za ponovni otkup Jamnice tada financijska sredstva treba osigurati zupanija. Ako zupanija nema novca tada financijska sredstva za otkup trebaju zajednickim snagama osigurati grad Jastrebarsko, Karlovacka zupanija i Hrvatska drzava. 

U tome ce se slucaju drzavna sredstva ispravno investirati. Gradjani ce dobit natrag svoju "jamnicu", koncern Agrokor financijska sredstva za vracanje jednog dijela duga, a Hrvatska drzava ispravan politicki potez i ponovno povjerenje gradjana. 

Naravno daje reprivatizacija Jamnice samo jedan od primjera kako se koncern Agrokoro moze pocet izvlaciti iz krize u koju je upao.

Postoje i druge tvrtke koje je koncern Agrokor u postupku privatizacije kupio, a u prijasnjem socijalistickom sistemu su prpadale radnicima. Proces reprivatizacije tvrtki od nacionalnog interesa sa Republiku Hrvatsku je nuzan, takodjer kao i preces reprivatizacije izvora pitke vode u Republici Hrvatskoj.

Reprivatizacija inace podrazumjeva ponovnu kupovinu tvrtki od nacionalnog interesa za Republiku Hrvatsku u vlasnistvo grada, zupanije ili drzave, odnosno Hrvatskog naroda!

Ugodan dan i lijep pozdrav!
 
#HSRIzbori2017


 


Nema komentara:

Objavi komentar