ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Iva Anzulovic - Novinarska turneja "Znate li pricu o Gavrilovicu?" - U susret prvog sudjenja za ratno profiterstvo!

SLOBODNA NOVINARKA - IVA ANZULOVIC

Novinarska turneja zapoceta 20.04.2017 u Dugoj Resi, a sa zavrsetkom u svibnju 2017. u Zagrebu!

Ova posebno interesantna prica gospodje Anzulovic u trajanju od 20 minuta sa temom "Znate li pricu o Gavrilovicu?" startala je kao novinarska turneja u gradu Dugoj Resi.

Tema koja nas precizno i opsirno informira o prvoj privatizaciji u Domovini Hrvatskoj koja je izvrsena pocetkom rata u radnickoj tvornici "Gavrilovic" navela me je na dublje razmisljanje. Tema je sama za sebe jedna vrsta tabua, ali i senzacija. Ona nas potice na razmisljanje upravo u trenutku prvog sudjenja za ratno profiterstvo u Republici Hrvatskoj.

Zapravo kao gradjani nase zajednicke Domovine mozemo se s pravom zapitati "Da li je uopce moguce nekoga u Hrvatskoj osuditi za ratno profiterstvo?"

Dosadasnji slucajevi su jasno pokazali da je to gotovo "nemoguca misija"!. Slucaj Gavrilovic ce pokazati postoji li trunka pravde u nasoj zemlji, postoji li trunka snage stati na put onome sto nije ispravno i postoji li trunka hrabrosti sudaca koji ce voditi taj proces.

Gospodja Anzulovic je hrabra osoba i hrabra novinarka. Cetiri godine svoga zivota je investirala u novinarsko istrazivanje slucaja prve privatizacije u RH. Da li smo mi spremni, svatko od nas investirati 4 godine naseg zivota za neku opcedobru ili plemenitu stvar? Rijetko tko ce od nas "na prvu" reci "da". Kada je bilo neophodno obraniti Domovinu s puskom u ruci hrabrosti nam nije nedostajalo, zasto nam danas nedostaje hrabrost?

Mozemo se mi jeftino pokusat izvuci i reci "Kriva je kletva kralja Zvonimira" ili "to je Hrvatska sutnja", medjutim hocemo li biti iskreni prema nama samima u tom trenutku?

Meni se izlaganje gospodje Anzulovic dojmilo. Nemojte propustiti slijedece izlaganje ako budete snasli malo vremena. Isplati se pogledati.

Nakon izlaganja je gospodja Anzulovic u rundi "Pitanje-odgovor" neumorno odgovarala na nasa pitanja vezana za izlaganje. Pitanja su bila interesantna, a odgovori strucni i direktni.

Najmanje sto sam mogao uciniti za gospodju novinarku je da napisem par rijeci o prethodnom skupu u Dugoj Resi, objavim par slika te ubacim par kratkih video zapisa u "youtube kanal". Naravno da ovaj materijal ne moze ni blizu zamijeniti "skup u zivo", on moze biti samo i jedino inspiracija zaposjetiti iduci skup i na njemu mozda pitati i nesto sto se u svakodnevnom zivotu ne bi samo tako usudili.

Kratke video zapise sa novinarske turneje gospodje Anzulovic u Dugoj Resi mozete pogledati pod slijedecim linkom:
  

Slijedece slike prate prethodno odrzan skup. Lijepo i ugodno vecer Vam zelim!


















Iva Anzulovic

Facebook profil:


Nema komentara:

Objavi komentar