utorak, 25. travnja 2017.

Boljarov as iz rukava: Na listi HSS-a Branko Primužak, bivši gradonačelnik i utemeljitelj dugoreškog HDZ-a + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 25.05.2017

http://kaportal.rtl.hr/boljarov-as-iz-rukava-listi-hss-a-branko-primuzak-bivsi-gradonacelnik-utemeljitelj-dugoreskog-hdz-a/


"Na listi HSS-a za vijećnike u dugoreškom Gradskom vijeću na predstojećim lokalnim izborima bit će i Branko Primužak, bivši gradonačelnik Duge Rese, saborski zastupnik, pomoćnik ministra obrane, nekad prvi čovjek i utemeljitelj dugoreškog HDZ-a. Na naše pitanje zašto kao “HDZ-ovac u duši” podržava HSS, Branko Primužak je pojasnio kako se on nije zapravo odlučio za HSS, već podršku, svojim iskustvom i znanjem želi prije svega dati kandidatu za gradonačelnika Tomislavu Boljaru.

Nova vlast bi sve zaustavila

– Odlučio sam podržati Tomislava Boljara, njegove projekte i ideje, stoga idem na listu HSS-a kao nezavisni kandidat. Naime, već neko vrijeme pratim njegov rad i uočio sam da neke moje ideje i dio mog programa koji nisam uspio realizirati kao gradonačelnik, jer je bilo premalo vremena, sad se realiziraju u Dugoj Resi. Bilo bi mi žao da sada dođe nova vlast i sve stane. Znamo kako to kod nas u praksi obično ide, kad dođe nova vlast prvo se svi projekti obustavljaju, zatim se sve analizira, osnivaju se neka povjerenstva, i tek u trećoj godini se nešto počne događati. Stoga ponavljam, bilo bi mi žao da ovi projekti u centru Duge Rese koji su sad konačno došli na red, stanu – kaže Branko Primužak.

Napominje kako razumije zašto kasne, “jer trebalo je izgraditi infrastrukturu, kolektor i sve ostalo, bez čega grad ne može funkcionirati, ali sad kad je na red došlo uređenje središta grada, podržava te ideje”.

– Istina je da nam je Duga Resa malo oronula, jer se godinama malo ulagalo, ali sad je vrijeme da naš grad dobije pravi gradski i turistički štih kakav i zaslužuje – zaključio je Primužak.
S Baršićem politički suparnik, ali nikada neprijatelj
Na suradnju se odlučio iz neobaveznog razgovora. Kaže da mu se javio Boljar, pitao ga za neke savjete i predložio mu u konačnici da bude na njegovoj listi za Vijeće, i on ga je odlučio podržati.
Branko Primužak je godinama bio veliki politički oponent pokojnom gradonačelniku Ivanu Baršiću, a sada će na neki način podržati nastavak njegove politike.
– Istina, bio sam HDZ-ovac, a on HSS-ovac, i bili smo oponenti, jer kada je riječ o poziciji i opoziciji, to je jednostavno tako. No, političke razmirice imali smo samo u Vijeću, u svakodnevnom životu nikad nismo bili neprijatelji, jer uvijek sam protiv takvih odnosa. Ne znam kako je sada u Vijeću, ali vjerujem i zalažem se za korektan odnos ljudi u privatnom životu, bez obzira na političku pripadnost – rekao je Branko Primužak.

Još ne zna mjesto na listi

U ovom trenutku ne zna na kojem će se mjestu na listi HSS-a naći, ali kaže da

nema nikakve zahtjeve po tom pitanju te da je tu odluku prepustio Tomislavu Boljaru i njegovim ljudima.
– Želim mu pomoći i ako uspijem postati vijećnik, bit ću zadovoljan ako kroz rad u Vijeću uspijem doprinijeti svojim znanjem i iskustvom – ispričao nam je Branko Primužak.
Iako godinama nije politički aktivan, životnim i radnim iskustvom zasigurno može biti od pomoći Boljaru, koji se formalno natječe za prvi gradonačelnički mandat, iako tu dužnost obnaša već godinu dana kao dogradonačelnik, nakon smrti gradonačelnika Ivana Baršića."

KOMENTAR:

Gospodina Primuzka sam upoznao 1991. godine na samom pocetku Domovinskog rata kada je bio zapovjednik voda vojne policije 137. Dugoreske brigade.

Moj ratni put se nakon kraceg vremena boravka u vodu dugoreske vojne policije nastavio prema Karlovcu, tocnije Turnju gdje sam i proveo ostatak ratnih dana do 1993. godine.

Gospodin Primuzak je nastavio pored vojne i politicku karijeru, od saborskog zastupnika pa sve do gradonacelnika grada Duge Rese. Da je opcina Duga Resa postala grad mozemo zahvaliti u to vrijeme gospodinu Primuzku.

Gornji citirani tekst koji sam upravo vidio na facebook-u me zaineresirao. Kako u ratnim danima tako i sada zbijaju se redovi hrvatskog naroda bez obzira kojoj stranci pripadaju, koju ideologiju zastupaju te kojoj nacionalnosti pripadaju. Svi mi koji smo rodjeni u Republici Hrvatskoj imamo samo jednu Domovinu, a to je Hrvatska.

Mnogi kazu da nas je kletva kralja Zvonimira zavadila medjusobno. Prije bi rekao da je to praznovjerje. Iako Hrvati nisu bas slozan narod i nerjetko "rade jedni protiv drugih", moguce je i drugacije.

Ovi lokalni izbori su test. Test na kome se mogu ponovo ujediniti snage Hrvatskog naroda i cijenjenih nacionalnih zajednica (manjina) koje zive u nasoj Domovini, ali i van nje. Ucinimo to zajednickim snagama. Pokazimo da je kletva kralja Zvonimira samo izgovor na koji smo se nerijetko u ne-slozi pozivali.

Medjutim vratimo se struci. Gospodin Primuzak je iskusan bivsi gradonacelnik naseg grada koji je bez obzira na stranacku razlicitost prepoznao kapacitet i talenat mladog gradonacelnika gospodina Boljara.

Takodjer je prepoznao i moderan predizborni program koji obiluje idejama o modernim tehnologijama poput elektromobiliteta, industrijskog programiranja, brige za nemocne i starije, ali i kulturno-drustvenom ekspanzijom grada Duge Rese.

Uskoro ce nam biti dostupan cijeloviti tekst programa. Svako od nas ce moci u njemu pronaci bar jedan segment svojih neostvarenih zelja i teznji kao sto je to gospodin Primuzak pronasao.

Gradsko vijece je u jednom gradu je kao sabor (parlament) u jednoj drzavi. Gradski vijecnici su bitni. Po meni gradsko vijece treba biti kombinacija mladosti i inovacije sa iskustvom i mudroscu staijih clanova vijeca.

I da dalje ne duljim, pozdravljam potez gospodina Primuzka te se radujem kvalitetnoj predizbornoj kampanji u kojoj ce sve politicke stranke grada Duge Rese iznositi svoje programe razvoja i modernizacije, a potisnuti politicke floskule te neargumentirane napade na svoje politicke protivnike.

Kao sto na gornjoj slici vidite, gospodin Primuzak nalazi se u krugu novog "Amfiteatra" koji ce biti otvoren za koji dan. Ja na zalost ne mogu prisustvovati otvorenju jer sam se upravo jucer vratio iz Domovine u Stuttgart, ali cu rado pratiti slike iz facebooka koje ce, nadam se  prikazivati otvorenje.

Zelim Vam svima koji mozete prisustvovati otvorenju Amfiteatra u Dugoj Resi ugodan provod. Lijep pozdrav. Drazen Katic

 Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, HSS - DUGA RESA, SDP - DUGA RESA i nezavisna lista Dr. MIROSLAV FURDEK koalicijski su partneri na lokalnim izborima 2017 za grad Dugu Resu. 
Zajednicki koalicijski kandidat za gradonacelnika Duge Rese je sadasnji gradonacelnik gospodin TOMISLAV BOLJAR!

Nema komentara:

Objavi komentar