petak, 28. travnja 2017.

U Dugoj Resi prvi puta održana manifestacija “Dan znanja” – Mališane oduševili kemijski pokusi i modeli aviona!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 28. travnja 2017!

http://kaportal.rtl.hr/dan-znanja-u-dugoj-resi

"U Dugoj Resi danas je prvi puta održana manifestacija Dan znanja na kojoj su mališani iz vrtića i osnovci na zanimljiv i zabavan način stekli nova znanja i spoznaje iz kemije, matematike, elektrotehnike i raznih drugih područja. Iako je plan bio da će se manifestacija održati u novo izgrađenom amfiteatru, zbog kiše cijeli događaj je preseljen u sportsku dvoranu Osnovne škole Vladimir Nazor.

Organizator ovog zanimljivog događanja je dugoreška Turistička zajednica i Grad Duga Resa u suradnji s Udrugom Agora, a sudjelovale su broje udruge od Zajednice tehničke kulture, kemičara iz Zagreba, do aviomodelara, po entropije, Parka znanosti, radioamatera, izviđača i drugih.

– Svi sudionici, njih ukupno 23, su volonteri, a došli su iz Oroslavlja, Zagreba, Karlovca i Duge Rese. Na organizaciju ovog događaja koji je počeo u 11 sati i trajao je do 17 sati, odlučili smo se kako bismo popularizirali znanje i to na zabavan način uz sasvim drugačiji pristup od uobičajenog – kazao je voditelj TZ Duge Rese Ivica Mamić te najavio postavljanje još jedne zanimljivosti, a to su zvučna zrcala koja će se za osam dana moći razgledati u Dugoj Resi.

Djeca su s velikim interesom promatrala pokuse, ali i sama sudjelovala u nizu aktivnosti. Tako su naučili kao se može postarati papir, kako nastaju svjetleći leptiri, natjecali se u bacanju aviončića, izrađivali različite ukrase na radionici smokija, naučili vezati izviđačke čvorove i slati poruke zastavicama, a ogromno oduševljenje pokazali su za kemiju, osobito za „slonovsku pastu za zube“.

– Prvi put na edukativan i simpatičan način kroz manifestaciju „Dan znanosti“ uvodimo najmlađi uzrast u pojam znanosti. Cijeli koncept razvoja grada temelji se na tome da postanemo napredni kao što smo bili nekada, a to možemo jedino ulaganjem u znanje.

Ovo je tek prvi mali korak. Iako smo manifestaciju planirali održati u amfiteatru, vrijeme nam je malo poremetilo planove, no već za ponedjeljak u amfiteatru smo pripremili cjelodnevni program za djecu i odrasle – kazao je vršitelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Boljar te pozvao sve građane da dođu i zabave se uz zanimljivi i bogat cjelodnevni program."

 Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, HSS - DUGA RESA, SDP - DUGA RESA i nezavisna lista Dr. MIROSLAV FURDEK koalicijski su partneri na lokalnim izborima 2017 za grad Dugu Resu. 
Zajednicki koalicijski kandidat za gradonacelnika Duge Rese je sadasnji gradonacelnik gospodin TOMISLAV BOLJAR!

Nema komentara:

Objavi komentar