četvrtak, 6. travnja 2017.

HIT&E-Saboru - Stuttgart - 07.04.2017

Hrvatska ima svoje velike potencijale, ima temelje za pozitivni optimizam i gospodarski oporavak, samo treba krenuti u „gospodarsku oluju“, kako to i naša Predsjednica često naglašava, ali ne sa svačim već s ljudima koji su dozreli tim izazovima.

Razna istraživanja dokazuje da se osamdesetih godina transferirao u ime i za račun bivše partije ogroman novac u inozemstvu i da se vraća kroz privatizaciju.

Kako cijenite daljnje mogućnosti šire baze kapitala iseljene Hrvatske za investiranjem u domovini?
Ja mislim da je to jedini mogući put gospodarske suverenosti, a time i političkog opstanka Lijepe Naše. Varaju se oni koji misle da će se stranci brinuti o našoj domovini, oni će svoju dobit usmjeriti i potrošiti u matičnim državama. Nas 8 milijuna Hrvata u domovini i inozemstvu ćemo ostvarenu dobit najvećim dijelom zadržati u domovini i potrošiti negdje na Krku, Gorskom Kotaru ili slično.
Privatizacija HEP i još nekih strateških tvrtki mora se osigurati na način što će donijeti dugoročno najveću korist, ne novi MOL.
Najveća korist privatizacije će se postići na način „šire baze hrvatskog kapitala“ 8 milijuna Hrvata u domovini ili u inozemstvu. Za to se zalažemo mi u HSK i ostalim udruženjima iseljene Hrvatske. Sto tisuća Hrvata sa 10.000 Eura je 1 milijarda €, kao primjer.
Sada u eri niskih kamata na štednju, cca.0,01 % šansa koja bi se trebala iskoristiti.
Isto tako tvrtka ACI, vrlo važna za potencijal hrvatskog turističkog sektora i potencijal male brodogradnje, treba privatizirati po tome modelu. Hrvatska je vlasnik i odlučuje sama o dugoročnoj koristi.
Hrvatska se iseljavala i danas brže nego ikad i ako se ne pokrenu koraci koji će ohrabrivati na povratak, je siječe granu na kojoj sjedimo.


Inž. Žarko Tomašić, kandidat na HIT&E-Saboru, 07.04. 2017.:



Doviđenja na izbornom  HIT&E-Saboru, petak, 07.04.2017. 19h, VDI - Haus, Hamletstr. 11​, 70563 Stuttgart-Vaihingen (S-Bahn postaja - 
​Österfeld
 
 : S1, S2, S3 
​ - ​
 
10 min.
 
​/
 tramvaj U1 - postaja Vaihingen 
 
- Viadukt​- 10 min.
 ).

Na HIT&E-Sabor su pozvani svi zainteresirani, gosti i javna glasila!

VDI-Haus Stuttgart:

Iz HIT&E - povjesti:
http://www.amac-d.de/prilozi02/hit.htm

1 komentar: