subota, 8. travnja 2017.

HIT & E - 07.04.2017 - Stuttgart - 66. susret - 11. godisnji Sabor!

Jucer je u Stuttgartu odrzan 66. susret, odnosno 11. godisnji Sabor Hrvatske udruge HIT & E koja je uvedena (registrirana) na suda u Stuttgartu 1993 godine.

Skracenica udruge HIT & E znaci Hrvatski inzenjeri, tehnicari i ekonomisti, njemacki receno "Kroatische Ingenieure, Techniker und Ökonomen e.V".

Iduce godine, tocnije 28.04.2018 udruga ce proslaviti svoju 25. godisnjicu postojanja te se na kraju jucerasnjeg susreta diskutiralo o toj temi, kako da ta prpslava godisnjice bude obiljezena na naljepsi nacin uz goste iz Domovine i Iseljenistva.

Udruga Hrvatskih inzenjera, tehnicara i ekonomista organizira tradicionalno bozicni domijenak te u mjesecu rujnu za clanove udruge i prijatelje "vrtni piknik"!

Na samome pocetku sastanka koji je vodjen po dnevnome redu u 7tocaka gospodin Zarko Tomasic je naglasio da je teznja nasiseljenih Hrvata pomoci Domovini novim tehnologijama, strucnosti i iskustvom nasih poduzetnika u Iseljenistvu.

Na sastanku je razrijesen dotadasnji Upravni odbor i nadglednik blagajne, birala se izborna komisija, izabran je novi Upravni odbor i predsjednik udruge, kao i izabran novi Savjetodavni odbor te novi nadglednici blagajne.

Na sastanku su prisustvovali clanovi udruge, mnogobrojni gosti, kao i izaslanik Konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu. To je bio sastanak poduzetnika, tehnicara, inzenjera, doktoranata, doktora znanosti i magistara. Vrlo interesantno mijesovito drustvo koje povezuje Domovina i zelja uciniti u buducnosti ispravne korake u konkrenoj pomoci Domovini.

Novoizabrani Upravni odbor sacinnjavaju u novom sazivu 7 clanova odbora.

Novoizabrani Savjetodavni odbor sacinjavaju 6 clanova.

Novoizabrani Nadglednici blagajne cine 2 clana.

Pojacani novoizabrani odbor je garancija bolje kvalitete rada i ubudocnosti brojniji projekti koji povezuju Hrvatsko iseljenistvo sa Domovinom.

Na sastanku je zapredsjednika udruge izabran Dipl.-Ing. Zarko Tomasic.

Clanovi udruge su s ezahvalili dotadasnjem Upravnom odboru udruge te dotadasnjem predsjedniku udruge gospodinu I. Galicu za dobar i uspjesan rad u proteklim godinama.

Kratkorocni planovi rada udruge su moguce osnivanje ogranka udrugu Münchenu te intenzina priprema za obiljezavanje 25. godisnjice postojanja udruge slijedece godine u travnju.

Udruga si je postavila za cilj i intenzivno povecanje broja clanova, odnosno podmladka udruge. Mnogobrojni clanovi su umirovoljeni Hrvaski inzenjeri koji su odradili svoj posao najbolje sto su mogli, a sada su prepustili brod mladjem kapetanu i mladoj posadi.

Zainteresirani za clanstvo u udruzi HIT & E mogu sedirektno obratiti novoizabranom predsjedniku udruge gospodinu Tomasicu.
Njegov profil se nalazi pod slijedecim linkom:



Nekoliko kratkih video zapisa sa jucerasnjeg sastanka udruge mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Mozete takodjer nadalje pogledati nekoliko slika s jucerasnjeg sastanka udruge. Ugodan dan i lijep pozdrav!





















Nema komentara:

Objavi komentar