Donnerstag, 3. Mai 2018

MINISTAR PAVIĆ: Mirovinski sustav održiv, a mirovine sigurne + KOMENTAR!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "politikaplus.com", 30.04.2018

http://www.politikaplus.com/novost/170743/-mirovinski-sustav-odrziv-a-mirovine-sigurne

"Vesele nas dobri rezultati koje smo postigli. Imamo jednu od najvećih stopa rasta zaposlenosti u Europskoj uniji. Krajem 2017. u Hrvatskoj imali smo 60.000 više zaposlenih nego u 2016. Stopa registrirane nezaposlenosti u stalnom je padu, imamo rekordno niskih 160.000 nezaposlenih."

"Međunarodni praznik rada dan je kada se prisjećamo hrabrih radnika koji su 1886. godine utrli put pravednijim i humanijim uvjetima rada. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kroz otvoren i sadržajan dijalog sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, čvrsto se zalaže za društvo u kojem će svi građani Republike Hrvatske moći dostojanstveno živjeti od svog rada i svoje mirovine.

Vesele nas dobri rezultati koje smo postigli. Imamo jednu od najvećih stopa rasta zaposlenosti u Europskoj uniji. Krajem 2017. u Hrvatskoj imali smo 60.000 više zaposlenih nego u 2016. Stopa registrirane nezaposlenosti u stalnom je padu, imamo rekordno niskih 160.000 nezaposlenih, čime smo se približili prosjeku ostalih zemalja članica EU", podsjetio je ministar Pavić.

Naglasio je također kako su duboko svjesni i izazova s kojima se suočava hrvatsko društvo, poput iseljavanja iz Hrvatske, te poručio da odgovorno, zajedno s ostalim kolegama iz Vlade, predvođenima predsjednikom Andrejem Plenkovićem, rade na stvaranju preduvjeta za demografski oporavak zemlje.
"U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje užurbano provodimo mjere aktivne politike zapošljavanja, vodeći pri tome računa i o našim mladim ljudima i o dugotrajno nezaposlenim sugrađanima, kako bismo potaknuli njihovo zapošljavanje, doprinijeli njihovu ostanku u Hrvatskoj i aktivirali tržište rada. Ove smo godine za programe zapošljavanja osigurali više od 2,5 milijardi kuna.

Vodimo računa i o našim radnicima koji su pred odlaskom u mirovinu te o našim umirovljenicima kojima želim poručiti da je naš mirovinski sustav održiv, a mirovine sigurne", napisao je ministar Marko Pavić u čestitki te u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i svoje osobno čestitao svima Međunarodni praznik rada."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Sadasnja vlada kontinuirano "lazno" informira gradjane o stvarnoj socijalno-ekonomskoj situaciji u Domovini. Novac mirovinskog sustava uplacen je u 5 tvrtki Agrokora. To bankari nazivaju "investicijskim ulaganjem". Vuk je pojeo magare i novca nema.

Mirovine se u Hrvatskoj isplacuju iz drzavnih kredita i novca koje Hrvatsko Iseljnistvo svakog dana salje ili trosi u Domovini. Mirovine se isplacuju i iz poreza na inozemne mirovine koji iznosi 40%.

Sustav koji zivi od kredita i "donacija" nikada nije bio odrziv. Ocito to ministar Pavic ne zna. Nije ni cudo, pitanje je da li on uopce ima koji mjesec radnog staza u privatnom sektoru.

Da bi mirovinski sustav bio odrziv mora biti omjer 1:1.  Znaci na jednog zaposlenog jedan umirovoljenik. U Hrvatskoj je omjer 1:4, na jednog zaposlenog dolazi 4 umirovljenika. Toliko o odrzivosti Hrvatskog mirovinskog sustava.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA" na situaciju u Republici Hrvatskoj. Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen