utorak, 14. studenoga 2023.

Gruzijac uhvaćen u švercu migranata - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "Vecernji.hr", 14.11.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/vozio-imigrante-iskocio-iz-kombija-punog-zena-i-djece-policajac-sprijecio-prevrtanje-jedna-zena-umrla-

"Da su krijumčari ljudima bezobzirni, nije neka tajna, a na jednog takvog 11. studenog naletjela je i lička policija. Kako su priopćili, oko 19.30 policajci su na A1 u smjeru prema Zagreba, uočili kombi mađarskih oznaka, kojim je, kako će se kasnije ispostaviti, upravljao 53-godišnji državljanin Gruzije. Policajci su ga pokušali zaustaviti, pa su mu davali zvučne i svjetlosne signale da stane. No 53-godišnjak se na sve to oglušio i nastavio se voziti bez zaustavljanja. U jednom je trenutku ugasio svjetla na kombiju, smanjio je brzinu kretanja i - iskočio iz kombija!?" Kraj citata!

Da se migranti ne švercaju samo u Karlovačkoj županiji, govori nam i citirani tekst u kojem se opisuje uspješna akcija ličke policije u spriječavanju ilegalnih migracija. I u ovom slučaju je došlo do smrtnog ishoda, pošto je u bolnici preminula jedna žena koju su u lošem stanju  pronašli u kombiju za prijevoz.

Trgovina ljudima, šverc migranata je pojava koju gotovo svaki dan možemo pročitati u medijima. 

Zašto je to tako?

Zasigurno je zarada koju ostvaruju šverceri migranata daleko veća od mogućih posljedica ako oni budu uhvaćeni na djelu.

Očito i kazne za švercanje migranata nisu odvraćujuće. 

Kako riješiti taj problem? Većina uhvaćenih migranata na području Hrvatske kod nas i podnose zahtjev za politički azil, a to znači da se moramo do donošenja riješenja o azilu o njima brinuti, a oni koji dobiju pozitivno riješenju ostvaruju pravo ostajanja na području Hrvatske dok im traje azil.

Svaka država članica unije dobije po migrantu kome je odobren azil 20.000 € godišnje za njegovo uzdržavanje i svaka zemlja koja odbije migranta plaća 20.000 € penala kao kazne. Treba li ta činjenica biti tema diskusije naših eurozastupnika na plenarnim sjednicama u Bruxellesu?

Na slijedećem videu je moja izjava iz općine Krnjak u Dugom Dolu. Prihvatni kamp u Dugom Dolu se uskoro otvara i tada ćemo u praksi vidjeti koje "benefite" nam taj kamp donosi!

 Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za azil te dobili azil, detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Plaškog, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Prilišća, Ličko senjske županije. Migracije ne poznaju granice. Sudske kazne ne djeluju odvraćajuće, šverceri migranata ne poznaju humanost!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar