petak, 3. studenoga 2023.

Ni migracije ne mogu spriječiti turizam u Plaškom! - Dražen Katić


 Citirani tekstpreuzet je sa online portala "kaportal.net.hr", 02.11.2023

https://kaportal.net.hr/zoom-politikon/4401097/pero-damjanovic-u-plaskom-nema-suzivota-nego-zivota-premala-smo-sredina-da-se-dijelimo-svi-imamo-slicne-interese

U razgovoru Marina Bakića sa načelnikom općine Plaški Damjanovićem citiram slijedeći stavak:

"Janja Gora je naše malo turističko naselje. Tamo više nema kuća za prodaju. Tamo je pet bazena i petnaestak kuća za iznajmljivanje. Tako je porasla i tržišna cijena naših nekretnina. Kad se prođe tom cestom, vidi se da je u svakoj kući neka gradnja i pretežito ulažu oni iz Zagreba, Rijeke i Splita. Što god se napravi, ostaje našem mjestu. Tko bi prije 15 ili 20 godina rekao da će u Janjoj Gori noćenje iznositi 50 ili 60 eura?" Kraj citata!

Dok Hrvatska robuje sezonskom turizmu, mala općina Plapški u Karlovačkoj županiji pokazuje da je cjelogodišnji turizam jedini put u razvoju hrvatskog turizma, Hrvatska je eutanizirala velika industrijska postrojenja i time dobila čistu prirodu. Svako zlo za neko dobro. Upravo čista i netaknuta priroda Hrvatskih općina i gradova mora biti komparativna prednost Hrvatske nad ostalim europskim gradovima. Turizam nam donosi oko 13% godišnjeg državnog proračuna, a to iznosi ca. 13 milijardi eura. Uspoređujući se sa Austrijom koja nema mora ali koja godišnje uprihodi oko 20 milijardi eura od turizma, moramo nastaviti sa daljnjim razvojem.

Zadnji puta sam posjetio Plaški u rujnu ove godine. Došao sam rano ujutro u centar Plaškog, još je bila magla. Međutim centar Plaškog je živio od samog jutra punim plućima. Pekara je prodavala peciva i kruh, iz glavnog kafića se čuo glasan smjeh i razgovor mještana na jutarnjoj kavi. Tako se živi!

Moj kratki videozapis iz Plaškog:

Za vrijeme mog zadnjeg posjeta Plaškom nisam sreo migrante u centru Plaškog ili njegovoj okolici, iako se Plaški nalazi na jakoj migrantskoj ruti. Mogu li migracije iz BiH preko Hrvatske negativno djelovati na daljnji razvoj turizma posebno u općinama Karlovačke županije ostaje otvoreno pitanje!

Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za Azil detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Prilišća i Plaškog.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar