četvrtak, 2. studenoga 2023.

Kome pripada komemoracija u Vukovaru? - Dražen Katić


 Donji citirani tekst preuzet je sa online portala "Vecernji.hr", 31.10.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/penava-ponovio-kome-smeta-hos-neka-ne-dolazi-moje-izjave-su-promisljene-

Predsjednik Domovinskog pokreta Penava - "Najavio je i kako neće biti na najavljenoj sjednici Vijeća za pijetet, na kojoj će biti govora o obilježavanju Dana sjećanja, podsjećajući kako nije bio ni prošle godine. Prema njegovim riječima, Vijeće za pijetet plod je Zakona proglašenja Vukovara mjestom posebnog pijeteta kroz koji se provuklo nešto na što je upozoravao te da je država na taj način pokušala ukrasti kolonu sjećanja. Podsjetio je i kako je Grad Vukovar nedavno izdao monografiju o 24 godine kolone sjećanja, odnosno kako je ona nastala i kako se kroz godine razvijala i rasla. Prozvao je ministra branitelja Tomu Medveda rekavši kako ga je ranije upozoravao na to ali i da sada postoji monografija u kojoj se crno na bijelo vidi kako je nastala Kolona sjećanja." Kraj citata! 

Kome pripada grad Vukovar i kome pripada "Dan sjećanja", odnosno komemoracija u Vukovaru, meni kao dragovoljcu Domovinskog rata nije jasno.

Ono što mi je potpuno jasno, je da politička oligarhija  na vrlo jeftin način vodi svoju političku bitku i prikuplja političke bodove nad onima koji su pali za Vukovar i za Hrvatsku.

Dokle više, pitam se? Što političari uopće žele? Pita li tko narod što on želi?

Pita li tko nas branitelje i dragovoljce Domovinskog rata što mi želimo? Da absurd bude potpun, političku bitku za Vukovar vode i oni koji uopće nisu sudjelovali u obrani Domovine.

Pita li tko preživjele branitelje HOSa što oni žele?

Prošle godine sam komemorirao u Vukovaru, padala je kiša, bili smo potpuno mokri, ali Vukovar je sijao. Kada se poklonite onima koji su pali za Domovinu, posebno na mjestu masovne grobnice, tek tada osjetite što je Vukovar.

 

Ja sam proveo najveći dio mojih ratnih dana na Turnju, braneći Karlovac i Hrvatsku od potpunog presjecanja države (linija Virovotica-Karlovac-Karlobag). Mnogi su izginuli na toj bojišnici, koja nikada nije od strane okupatora probijena. Turanj je nastradao poput Vukovara, nije postojala kuća koja nije dobila tenkovsu granatu ili granatu minobacača. Međutim u tim velikim bitkama za Domovinu Turanj se nerado spominje. Nikako ne priželjkujem da Turanj ukrade komemoraciju Vukovaru. Međutim smatram da je i Turanj  dao toliku žrtvu i obol da bi ga trebalo komemorirati. Da je pao Turanj hrvatske granice nebi postojale u današnjem obliku!

U mom predizbornom programu za Sabor 2024. govorim o mnogim važnim temama za Hrvatsku, temama koje su podjeljene u četiri glavna područja: ekonomsko, ekološko, socijalno i političko područje. Smatram da u Sabor 2024. treba ući više branitelja dragovoljaca, a manje ljudi koji nisu aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu. Pod slijedećim linkom osim mog predizbornog programa za 7. izbornu jedinicu možete proučiti i moj životopis:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Domovina je nedjeljiva. Kolona sjećanaj u Vukovaru može biti samo jedna. Sve ostalo je pogreška.


Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp: 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA ZA 7. IZBORNU JEDNICU - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar