utorak, 28. studenoga 2023.

Sadnja stabala i pokraj Vrbovskog! - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 28.11.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/klikni-i-posadi-stablo-zapocela-sadnja-8000-stabala-u-vrbovskom-

"Akcija „Klikni i posadi stablo“ koju je Večernji list u suradnji s Hrvatskim šumama pokrenuo još ljetos u sklopu svog pokreta Rezolucija Zemlja napokon je ušla u svoju drugu fazu – krenula je sadnja stabala duž Hrvatske. Jedno od mjesta na kojima će zahvaljujući svima onima koji su podržali projekt, a skupilo se njih više od 25.000, biti posađeno najviše stabala nalazi se pokraj Vrbovskog, gotovo pa u srcu Gorskog kotara." Kraj citata!

Sadnja stabala je zasigurno jedna od najjačih metoda borbe protiv globalnog zatopljenja našeg palneta. Pored toga drveće odlično filtrira zrak te u gradovima snižava ljetne vrućine.

Sadnja drveća u Gorskom kotaru i Lici je odlična ideja jer služi održavanju visokog drvnog fonda te Hrvatskoj omogućava dugoročno korištenje drvne sirovine.

Gotovo polovica Hrvatske kao i Njemačke pokrivena je šumom. Šume su istinski i pored "izvora pitke vode" najvredniji resurs kojim raspolaže Hrvatska.

Na slijedećem kratkom videu je moja izjava iz Vrbovskog!

Par riječi moram reći i o politici gospodarenja drvom i drvnom masom. 

Godinama u Hrvatskoj postoji praksa da se izvoze kvalitetni trupci, a uvozi iverica i nekvalitetni namještaj.

Hrvatska je u procesu privatizacije gotovo u potpunosti uništila tekstilnu i drvno-prerađivačku industriju. Nakon toga je krenuo izvoz kvalitetne sirovine te uvoz tekstila iz Kine i Bangladeša te prerađene drvne iverice iz drugih Europskih zemalja.

Isto radimo i sa pšenicom. izvozimo kvalitetno žito, a uvozimo smrznuta peciva i krušne proizvode.

Međutim vratimo se drvu!

Ogroman potencijal u Hrvatskoj ja vidim u proizvodnji peleta te u proizvodnji i izvozu kvalitetnog dizajnerskog namještaja. 

Hrvati moraju prestati svoju zemlju tretirati kao da su okupacijska vojna sila i konačno prestati izvoziti kvalitetnu drvnu masu. Pa nismo mi Mlečani.

Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva i ulaganje u drvnu i drvoprerađivačku industriju. Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima i profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljili smo u Stuttgartu organizaciju inženjera i znanstvenika pod nazivom "UVNT GRUPPE". Ta organizacija je razmatrala i održivu gradnju te gradnju energetskih neutralnih i energetski plus kuća. Za gradnju tih kuća koriste se prirodni materijali, posebno kamen i drvo. Moja obadva djeda su izgradili kuće od drva koje su i danas uz manje renoviranje potpuno useljive. Drvo je budućnost održive gradnje.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html


Nema komentara:

Objavi komentar