petak, 3. studenoga 2023.

Tko to šverca migrante? - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "kaportal.net.hr", 03.11.2023

https://kaportal.net.hr/aktualno/vijesti/crna-kronika/4401123/u-pritvoru-u-karlovcu-zavrsio-jos-jedan-krijumcar-migranata-45-godisnji-bosanac-napunio-tovarni-kombi-ilegalcima-uhvatili-ih-kod-cetingrada/

"Jučer, 1. studenog, nakon ponoći, na području općine Cetingrad, policijski službenici zaustavili su kamion bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak. Kontrolom su utvrdili da je tovarnom prostoru prevozio više stranih državljana koji su nekoliko sati prije nezakonito prešli državnu granicu, navodi se." Kraj citata!

Kada sam zadnji puta u rujnu ove godine posjetio općinu Cetingrad u dvorištu policijske granične postaje je sjedilo desetak migranata. Vjerovatno su taj dan bili i privedeni u postaju.

Glavno pitanje koje si postavljamo je: Tko to šverca migrante?

Svaki par dana u medijima čitamo vijest da su uhvaćeni šverceri migranata, najčešće na području Karlovačke županije. Migrante koje su švercali prevozili policija registrira. Ako migrant zatraži azil, tada mu se izdaje potvrda za petodnevno slobodno kretanje Europskom unijom. Oni migranti koji ne podnesu zahtjev za azil vraćaju se natrag u Bosnu i Hercegovinu od kuda su i ušli u Hravtsku!

Međutim vratimo se natrag švercerima migranata. Njih policija privede i podnosi kaznenu prijavu protiv njih!

Koje kazneno djelo su šverceri migranata počinili?

U Glasu Istre nalazi se slijedeći članak koji citiram:

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/2023/03/17/svercer-iz-pule-ponovno-na-optuzenickoj-klupi-u-mjesec-dana-prevezao-je-112-migranata-drzavno-odv-852144

"Općinski sud u Pazinu je, nakon provedenog prvostupanjskog kaznenog postupka, donio presudu kojom je optuženog 42-godišnjaka proglasio krivim da je počinio produljeno kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. u vezi s čl. 52. Kaznenog zakona, te mu je izrekao djelomičnu uvjetnu osudu i to u bezuvjetnom djelu u trajanju od devet mjeseci, a uvjetovani dio od devet mjeseci s rokom kušnje u trajanju od tri godine te sporednu novčanu kaznu u visini od pedeset prosječnih dnevnih iznosa u Republici Hrvatskoj (iznos od 1.687,00 eura)." Kraj citata!

Počinioc koji je u mjesec dana prošvercao 112 migranata dobija djelomično uvjetnu osudu i novčanu kaznu od 1.687 eura. Ne želim ulaziti u odluku suda, međutim moram konstatirati da ćete za osrednji prometni prekršaj u Hrvatskoj dobiti također novčanu kaznu od 1.600 eura.

Moju izjavu iz Cetingrada možete pogledati pod slijedećim kratkim videom:


Na gornjoj slici su tragovi Domovinskog rata u Cetingradu. Migracijska kriza u toj općini dodatno opterećuje lokalno stanovništvo.

Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za azil detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Plaškog, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Prilišća, itd. Migracije ne poznaju granice. Među švercerima migranata često su uključeni hrvatski državljani.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar