petak, 10. studenoga 2023.

Migranti na stiroporu prelaze Kupu! - Dražen Katić

Na radio postaji jutros je javljeno da migranti u općini Netretić u Ladešićima prelaze preko Kupe u Sloveniju i to na stiroporima. Voditelj radio-postaje navodi da šverceri migranate kada ih dovedu do Kupe opskrbe stiroporima i puštaju da prelaze preko rijeke u Sloveniju.

Jučer sam bio u obilasku 7. Izborne jedinice koja obauhvaća i dijelove Primorsko-goranske županije. Posjetio sam grad Čabar koji se nalazi na samoj Slovenskoj granici.
 

Na slici vidite mali mostić u Čabru te tablu državne granice. Kada pređete mostić nalazite se u Sloveniji. Ne postoji nikakava kontrola, niti tu ima policije.

Od Čabra sam se uzduž Kupe vozio prema Brodu na Kupi koji je i službena granica sa Slovenijom. Ovakvih mostova ima 5-6 koji doduše imaju željezna vrata, ali koja su otvorena. Policija ni kontrola ne postoje kako sa Hrvatske, tako i sa Slovenske granice. Doduše sa Slovenske strane se nalaze Slovenske alpe koje je vrlo teško savladati bez specijalne opreme.

U slijedećem videu je moja kratka izjava iz grada Čabra u Primorsko-goranskoj županiji!


Potpuno nehumano postupanje švercera migranata prema tim ljudima je bez presedana. Kupa je jučer bila i na području Čabar do Broda na Kupi brza i nabujala, a kako se približava općini Netretić još je brža i jača. Slati ljude stiroporom u brzu rijeku je sudjelovanje u mogućem utapanju.

Migracije koje se odvijaju kroz Karlovačku županiju su trenutno jake i pitanje je hoće li nadolazeća zima oslabiti taj intenzitet. Postavlja se i pitanje: Što će biti ako Njemačka podigne kriterije za dobivanje političkog azila u toj zemlji?

Ne samo Njemačka desnica, već sada i Njemačka ljevica vide u migracijama problem za tu zemlju. Nijemci prijete sa pojačanim vraćanjem migranata u njihove zemlje - Abschiebungen!

Šverceri migranata zarađuju toliko dobro da ih trenutne kazne u Hrvatskoj ne mogu odvratiti od tog nehumanog i zakonski kažnjivog čina.

Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za azil te dobili azil, detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Plaškog, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Ladešića, itd. Migracije ne poznaju granice. Sudske kazne ne djeluju odvraćajuće na švercere migranata, što otvara nova pitanja!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar