ponedjeljak, 6. studenoga 2023.

Svi putevi vode u Cetingrad! - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "radio-mreznica.hr", 06.11.2023

https://radio-mreznica.hr/predsjednik-na-granici-problem-ilegalnih-prelazaka-u-krijumcarima-koje-sudovi-kaznjavaju-prijateljskim-kaznama-ali-i-srbiji-i-bih-koji-svoj-posao-otaljavaju/

„Ovom prilikom mogu izraziti zadovoljstvo i pohvaliti ljude kako rade svoj posao i mislim da se bolje od toga ne može. Ako bi se razmišljalo o nečem većem onda je to jedna potpuno nova dimenzija koja opet ne bi riješila problem s migrantima“, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović nakon obilaska državne granice Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom na području Karlovačke županije, u području općine Cetingrad gdje su mu djelatnici MUP-a prezentirali nadzor državne granice dronom i termovizijskom kamerom. Riječ je o području na kojemu je u zadnje vrijeme zabilježen najveći broj migranata koji ilegalno pokušavaju prijeći granicu."Kraj citata!

Današnji obilazak predsjednika Hrvatske općini Cetingrad i granici sa Bosnom i Hercegovinom je simbolični akt koji ukazuje na migrantsku krizu. Općina Cetingrad je samo jedna od općina koja graniči sa susjednom BiH. Iz Bosne i Hercegovine postoje tri struje kojima migranti ulaze u Hrvatsku. Područje Velike Kladuše, područje Cazina i područje Bihaća polazne su točke migranata za ilegalan ulaz na teritorij Hrvatske. 

Moja izjava iz Cetingrada u rujnu ove godine je pod slijedećim kratkim videom:

U rujnu sam posjetio sve gradove i općine u Karlovačkoj županiji. Općine koje se nalaz na prvom udaru migranata nakon ilegalnog prelaska državne granice su: Vojnić, Cetingrad, Rakovica, Plaški i Saborsko.

Prije nekoliko dana napisao sam tekst u blogu "Tko to šverca migrante" na temu ilegalnih migracija, gdje navodim da su kazne za krijumčarenje migranata na nivou kazni za prometne prekršaje i da tako simbolične kazne ne mogu odvratiti švercere migranata od njihovog lukrativnog posla. U svojoj izjavi danas predsjednik Hrvatske također spominje tu problematiku, citiram: „Prvo su krijumčari koji se ovdje ulove u mrežu i koje naša policija uhvati. To su u principu sitne ribe koje su od strane naših sudova kažnjavani smiješnim i prijateljskim kaznama. U zatvor praktički ne idu jer dobivaju uvjetne kazne, a samo se iznimno dosuđuju kazne zatvora. Time se šalje poruka i stimulira krijumčare da nastave jer što su te kazne, od samo nekoliko tisuća eura, u usporedbi sa zaradom koju ostvare. Kako to promijeniti? Sudovi bi trebali suditi drukčije. Dok se god krijumčari budu izvlačili, u najgorem slučaju, sa samo 30 dana zatvora oni će to nastaviti raditi“. Kraj citata!


Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za azil detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Plaškog, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Prilišća, itd. Migracije ne poznaju granice. Među švercerima migranata često se nalaze i hrvatski državljani, što otvara nova pitanja!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar