srijeda, 8. studenoga 2023.

U Karlovcu palo 100 migranata - Dražen Katić


Na radio-postaji jutros javljaju da je kod Slunja policija pokušala zaustaviti sumnjivi kamion BiH tablica te da je kamion konačno zaustavljen na Vukelićevom mostu u Karlovcu. Zaprepaštenje je bilo očito. Kamio je prevozio 100 migranata među kojima je bilo žena, djece i jedna beba.


Potpuno je jasno da naša granica sa BiH nije nepropusna. Ovdje se čak postavlja pitanje kako je kamion prešao na graničnom prijelazu?

Temu švercanja migranata obradio sam nekoliko puta u mom blogu i svaki puta postavljam pitanje: "Određuje li sudstvo odmjerene kazne za taj čin?". Šverceri migranata zarađuju i do desetke tisuća eura mjesečno. Kazne za šverc migranata su između 3.000 i 4.000 eura i u većini slučajeva dolazi uvjetna osuda. Najveća zatvorska kazna koju sudstvo izriče za to djelo je 30 dana.

Ako napravimo prometni prekršaj "vožnju pod alkoholom bez vozačke dozvole" dobit ćemo istu kaznu kao i za švercanje migranata.

Potpuno je nejasno koji je razlog tako "mekanog odnosa" sudstva sa počiniocima tog opasnog i neljudskog čina - šverca migranata.

Kada migranti budu uhvaćeni u ilagalnom prijelazu državne granice i ilegalnom kretanju po teritoriju Hrvatske, tada im policija uzima osnovne podatke i otisak prsta te ih uvodi u evidenciju koja je dostupna svim državama Europske unije. Ti isti migranti imaju zakonsko pravo podnijeti zahtjev za politički azil u Hrvatskoj i tada do riješavanja azila imaju pravo ostati na području države. Nekima od ovih 100 uhvaćenih migranata mogao bih se azil i izdati, pošto se radi i o maloj djeci sa roditeljima. Ako se utvrdi da ti migranti dolaze iz zemalja u kojima se ratuje ili da su u svojim zemljama proganjani po vjerskoj, nacionalnoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, opet imaju dobre izglede da im se odobri azil.

Na slijedećem kratkom videu je moja izjava iz grada Slunja u Karlovačkoj županiji:


Postupanja sa migrantima na području Hrvatske koji su podnijeli zahtjev za azil te dobili azil, detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Migracije se tiču svih nas, ne samo stanovnika Saborskog, Cetingrada, Plaškog, Vojnića, Slunja, Krnjaka, Barilovića, Prilišća, itd. Migracije ne poznaju granice. Sudske kazne ne djeluju odvraćajuće na švercere migranata, što otvara nova pitanja!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar