srijeda, 29. studenoga 2023.

Pavle Vujnovac preuzima Fortenovu? - Dražen Katić!

Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 29.11.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/fortenova-se-rjesava-sankcioniranog-ruskog-kapitala-1727847

"Na proljeće iduće godine Fortenova grupa vjerojatno će imati novu vlasničku strukturu u kojoj neće biti sankcioniranih suvlasnika, ruskih banaka Sberbank i VTB. Dioničari Fortnenove, naime, dobili su jučer poziv na na prvu od dvije skupštine na kojima će se glasati o provedbi transakcije promijene vlasničke strukture. Okončanje glasanja očekuje se 19. prosinca ove godine, a ukoliko zaključci skupštine dobiju zeleno svijetlo nadležnih regulatornih institucija, transkacija će se zaključiti između prvog i drugog kvartala iduće godine." Kraj citata!

Meni je potpuno nejasno što se događa sa Agrokorom koji je odjednom postao Fortenova!?

Nejasno mi je da Todorić tvrdi da mu je Agrokor otet i da sud u New Yorku riješava arbitražu koja bi porezne obaveznike hrvatske mogla koštati nekoliko milijardi eura, ako Todorić pobijedi na sudu!

Međutim jasno mi je da sam 1991. godine kada je počeo rat u Hravtskoj sa fakulteta otišao na ratište. Međutim nisu svi otišli na ratište. Neki su otišli u poduzetništvo.

Dok smo mi dragovoljci ratovali propadale su jedna po jedna socijalistička tvrtka. Te tzv. "propale" tvrtke oni koji nisu otišli na ratište, kupovali su za 1 kunu, a mnogi i za nula kuna.

Kad je rat završio djeca visokih partijskih funkcionera postali su vlasnici tih tzv. "propalih tvornica". Interesantno je da ni jedno to dijete visokih partijskih funkcionera nije bilo na ratištu. 

U tom ratu moglo se tako brzo u poduzetništvu napredovat, da ste mogli od vozača kamijona postati vlasnik velike tvrtke. Ili ste kao obrtnik mogli postati vlasnik velikog lanca benziskih pumpi.

Druga djeca visokih partijskih funkcionera koja nisu imala sklonosti za poduzetništvo poslana su u razna ministarstva, najčešće Ministarstvo vanjskih poslova, iako su bili vojni obaveznici poput mene.

Međutim vratimo se privatizaciji. 

Moji roditelji su poslani na burzu rada, tvornica raskomadana i rasprodana. Nekad je Pamučna industrija Duga Resa bila jedna od najvažnijih i najvećih tvornica u ovom dijelu Europe. Ljudi kažu da je tvornica preživila dva svjetska rata ali ne i hrvatsku privatizaciju.

Govori se da organizirani kriminal funkcionira jedino ondje gdje država upravlja i nadzire taj kriminal. Često se pitam što bi bilo da je HEP svim građanima ponudio plin za 1 euro?

Bi li i mi danas mogli kupovati Fortenovu?

Kako će završiti preobrazba nove vlasničke strukture Fortanove vidjet ćemo već iduće godine.

Činjenica je da se u Hrvatskoj ekonomijom bave ljude koji ekonomiju ne razumiju. A i ti koji se njome bave najradije bi se bavili nečim drugim.

Fortenova je koncern i ona nije toliko bitna za stabilan BDP Hrvatske. Malo i srednje poduzetništvo je u svakoj zemlji temelj ekonomske stabilnosti pa tako i u Hrvatskoj.

Na mom slijedećem videu govorim o malom i srednem poduzetništvu i kako rasteretiti poduzetnike!


Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva i ulaganja u znanost i inovacije, koja se višestruko vraća natrag. Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima, profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljili smo u Stuttgartu organizaciju inženjera i znanstveniaka pod nazivom "UVNT GRUPPE". Organizacija je kao partner sudjelovala u značajnim istraživanjima, a također  je surađivala sa gradom Stuttgartom i sa koncernom Daimler AG. U tome radu uvidio sam da su inovacije pokretač civilizacije i da se inovacije trebaju finacijski poduprijeti. Hrvatska treba otvoriti širom vrata inovatorima i inovacije postaviti visoko na ljestvici gospodarskog razvitka zemlje.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar