subota, 11. studenoga 2023.

Prva nagrada za "Baraćeve špilje"! - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "radio-mrežnica.hr", 11.11.2023

https://radio-mreznica.hr/javnoj-ustanovi-baraceve-spilje-nagrada-za-razvoj-turizma/

"Na Danima hrvatskog turizma, dvodnevnoj manifestaciji koja okuplja najbolje od najboljih u hrvatskom turizmu, a koja se ove godine održava u Rovinju, Javna ustanova Baraćeve špilje osvojila je prestižnu godišnju nagradu „Anton Štifanić“ za iznimni doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske." Kraj citata!


Baraćeve špilje nalaze se u Karlovačkoj županiji u općini Rakovica. Od centra Rakovice udaljene su samo 7 kilometara. Naziv su dobile po porodici Barać. Nekada je u špilji obitavao špiljski lav i špiljski medvjed čiju rekonstrukciju kostiju možemo vidjeti ako posjetimo vodeću turu u špilju.

Nedaleko od Baraćevih špilja nalazi se i "Speleon", prvi muzej podzemne baštine u Hrvatskoj!

Slijedeći kratki video snimljen je u okviru Baraćevih špilja, gdje se možemo ugodno odmoriti i popiti piće!

Obilaskom 7. izborne jedinice u kojoj sam do sada napravio 2.082 kilometra, sve o vlastitom trošku, općina Rakovica i Baraćeve špilje nezaobilazna su točka. Moram napomenuti da osim prirodnih ljepota koje nudi općina Rakovica, a koja se nazi u blizini Bosne i Hercegovine, postoje i određeni problemi o kojima svi danas govorimo, a to su migracije.

Za vrijeme mog boravka u centru Rakovice sreo sam grupu migranata koji su se odmarali. 

 Moj kratki video iz samog centra Rakovice!

Međutim vratimo se glavnoj temi, a to je turizam. Cijela 7. izborna jedinic, koja se proteže preko pet županija od Save do Zrmanje, pa do otoka Paga ima nevjerovatne kapacitete za razvoj sezonskog, ali i cjelogodišnjeg turizma. Sezonski turizam smo razvili. Međutim na području 7. izborne jedinice moramo uložiti dodatnu snagu za razvoj cjelogodišnjeg turizma i medicinsko-rehabilitacijskog te dentalnog turizma. Ova izborne jedinica okružena je većinom netaknutom prirodom i idealna je za pješački i planinski turizam, biciklistički turizam, lovni i ribolovni turizam, eko-etno i povijesni turizam. Sedma izborna jedinica obiluje dvorcima, utvrdama, kulama i povijesnim ostacima koji obolježavaju zadnjih 2.000 godina života na današnjem prostoru Hrvatske. Zaključno bi rekao da u 7. izbornoj jedinici gornja granica za razvoj turizma ne postoji, a da smo mi tek u tom razvoju na prvom katu velikog nebodera.

Ekonomski razvoj Hrvatske, a samim time i domaćeg turizma koji donosi značajan dio godišnjeg BDP-a detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Turizam je grana privrede koji se stalno razvija i koji svake godine povećava prihode. hrvatski turizam je pretežno sezonski, koji treba snažno da krene u pravcu cjelogodišnjeg turizma uz snažnu medicinsko-rehabilitacijsku i dentalnu ponudu za koju imamo sve uvjete. Turizam u hrvatskoj treba trajati punih 365 dana u godini!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar