utorak, 26. srpnja 2016.

KAKO DALJE S IZBJEGLIM MIGRANTIMA?


KAKO DALJE S „IZBJEGLIM MIGRANTIMA“ U REPUBLICI 

HRVATSKOJ?


Puna integracija "izbjeglih migranata" u Republici Hrvatskoj u 9 točaka!

1. Radna obaveza za radno sposobne "izbjegle" 4 sata dnevno, pondejeljak-petak.

2. Obavezno učenje hrvatskog jezika za "sve izbjegle" 90 minuta dnevno, večernji kurs, ponedjeljak-petak. Učenje hrvatskog jezika održavati na državnim tečajevima jezika za "izbjegle".

3. Obavezno redovno pohađanje osnovne škole "djece izbjeglih" zajedno sa ostalom djecom u hrvatskim osnovnim školama.

4. Izbjeglima sa akademskim titulama i majstorskim ispitima omogućiti brže puno zaposlenje posebice u područjima medicine, turizma, poljoprivrede, informatike i programiranja.

5. "Izbjegle", a posebice izbjegle treće dobi hitno uključiti u kulturne udruge, sportske udruge, humanitarne udruge, umjetničke udruge, šahovske klubove, likovne radionice itd. s ciljem brže pune integracije u hrvatsko društvo te kvalitetnog rasporeda "slobodnog vremena" izbjeglih.

6. "Izbjeglima" koji imaju završenu srednju školu, te nakon dobro savladanog hrvatskog jezika (tečaj u trajanju min. godinu dana) na zahtjev omogućiti studiranje na hrvatskim fakultetima po istim kriterijima kao i za hrvatske studente.

7. Nakon završetka rata u zemljama iz kojih smo izbjegle migrante primili te nakon što su te zemlje proglašene "sigurnim za život i rad" vratiti izbjegle u njihove zemlje da pomognu u ekonomskoj obnovi svojih zemalja.

8. Izbjegli koji su posebno dobro integrirani u hrvatsko društvo, koji imaju stalno, puno zaposlenje i zarađuju svojim rukama za život, kojima su djeca rođena u Republici Hrvatskoj i koji pokažu posebnu želju da ostanu živiti i raditi dalje u Republici Hrvatskoj omogućiti polaganje "Domovinskog ispita za prijem u hrvatsko državljanstvo" te nakon uspješno položenog ispita dodijeliti porodicama državljanstvo Republike Hrvatske".

9. "Izbjegle" proporcionalno rasporediti u svih 10 izbornih jedinica u Republici Hrvatskoj. Samim tim spriječiti stvaranje getho-a te onemogućiti vjersku radikalizaciju i pojavu terorizma u našoj Domovini!

Odlukom Europske unije do kraja 2017. godine Republika Hrvatska treba 

primiti 1617. izbjegla migranta!


Nezavisna koalicijska lista za XI. Izbornu jedinicu „HRVATI IZ 

 ISELJENIŠTVAizlazi 11.09.2016. godine na 

PARLAMENTARNE IZBORE U REPUBLICI HRVATSKOJ!

PREDIZBORNI PROGRAM NAŠE NEZAVISNE KOALICIJSKE LISTE PREZENTIRA 4 TEMELJNA PODRUČJA RAZVOJA I MODERNIZACIJE REPUBLIKE HRVATSKE, KAO ŠTO POD SLIJEDEĆIM LINKOM MOŽETE VIDJETI:


Lijep pozdrav iz Stuttgarta, uz
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Dražen Katić


Nema komentara:

Objavi komentar