ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Britanci oduševljeni: Ovaj hrvatski otok je odgovor na španjolsku Mallorcu! + KOMENTAR!

Clanak je citiran iz portala "Vecernji.hr", dana 09.08.2015

Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično, piše britanski Daily Mail
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Što je Mallorca za Sredozemno more, to je Lošinj za Jadransko. Tako bar tvrdi britanski Daily Mail koji ovaj hrvatski biser naziva jadranskim odgovorom za najpoznatiji španjolski otok Mallorcu.
List piše kako se nešto veliko događa na Lošinju s obzirom na to da hotelska grupa Jadranka ulaže pravo bogatstvo kako bi ovaj otok pretvorila u jednu od najuzbudljivijih destinacija na svijetu.
Izgradili su i obnovili niz luksuznih hotela, a planiraju čak graditi golf-igralište sa 18 rupa i međunarodni aerodrom.
– Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično. Talijani su preplavili otok zato što su, kaže nam naš vodič, ljubomorni na vodu – piše Daily Mail.
Gradovi Veli i Mali Lošinj sa svojim marinama i pastelnim vilama slični su talijanskim gradovima San Remu i Portofinu i jednako lijepi.
Mali Lošinj je jedan od najvećih otočnih gradova na Jadranskom moru, dok je Veli Lošinj gradić, iako ima puno zanimljiviju prošlost. Tu su građeni skupi brodovi od borovine za Mlečane i vjerojatno Osmanlije. Gradska crkva sv. Antuna je bazilika s nekoliko baroknih oltara.
– Sa suprugom i dvoje djece odsjeo sam u hotelu Bellevue u Velom Lošinju. Inače ne mogu podnijeti velike hotele, ali ovaj hotel sa 200 soba potpuno nas je iznenadio. Sve je posve novo, a atmosfera je luksuzna. Naša je soba imala spektakularan pogled na more, a na ogromnom balkonu smo imali i hidromasažnu kadu – opisuje svoje iskustvo novinar poznatog britanskog lista.

KOMENTAR:

Kao dijete cesto sam odlazio sa roditeljima na Veli Losinj. Posto je Pamucna industrija imala svoje odmaraliste na tom otoku bila je to prigoda koja se mogla koristiti svake dvije godine. Otok je zaista lijep i interesantan. Takodjer valja napomenuti da je Losinj poznat po lijecenju plucnih bolesti jer ima posebno dobar zrak. Kulturne znamenosti i arhitektura otoka su takodjer lijepe. Cijene su za strane turiste prihvatljive, medjutim za domace nije bas jeftino. Zato je ukidanje radnickih odmaralista, odnosno njihovo zapostavljanje, a kasnije propadanje lose ucinjen privatizacijski korak. Svima onima koji ce provesti ove godine godisnji odmor na Losinju zelim ugodan provod. Drazen Katic 

www.drazenkatic.blogspot.de

Nema komentara:

Objavi komentar