subota, 8. kolovoza 2015.

ZA DAČIĆA SU ŠEŠELJ I THOMPSON ISTI 'Zašto da ga hapsimo zbog paljenja zastave kad Thompson poziva na ustaštvo, a slobodan je?'+ KOMENTAR

Citirani clanak je iz portala "Jutarnji.hr", dana 08.08.2015
  • CROPIX
Autor:  Hina

Šef srpske diplomacije Ivica Dačić poručio je da ne vidi zašto bi Srbija uhitila lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja zbog novog paljenja hrvatske zastave kad hrvatskim dužnosnicima ne pada na pamet da uhite pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je tijekom proslave "Oluje" u Kninu, kako govori Dačić, otvoreno pokazivao ustaške i fašističke simbole.
"Nisam primijetio da je vlastima u Hrvatskoj palo na pamet uhititi pjevača Thompsona, koji je otvoreno pozivao na ustaštvo s fašističkim porukama. Neka oni srede svoje dvorište, a ne nama da traže da uhitimo Šešelja", rekao je Dačić u intervjuu listu "Kurir", čije dijelove prenosi Tanjug .
"Srbija poštuje svoje zakone. Kao što smo već u prosvjednoj noti rekli, potez tijekom obilježavanja 'Oluje' u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU", istaknuo je Dačić.
Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je Srbiji uputilo prosvjednu notu zbog paljenja hrvatske zastave u Beogradu, da bi kasnije istog dana prosvjednu notu uručilo i srbijansko ministarstvo zbog, kako je navedeno, 'uzvikivanja parola tijekom proslave Oluje koje su poziv na linč i uništenje Srba'.

KOMENTAR:

Paljenje hrvatske zastave nije se dogodilo samo u Srbiji pod pokroviteljstvom Seselja, vec i u Republici Hrvatskoj. Zasto to netko radi u Republici Hrvatskoj u kojoj i zivi? Ignoriranje hrvatske pobjede u Domovinskom ratu ne moze promijeniti bas nista na korist Srbije. Hrvatska je clanica Europske unije i Srbija ce trebati hrvatski glas za ulazak u Uniju. S toga je i neprimjereno neprijateljsko ponasanje prema onome koga ces sutra trebati. Za ponasanje Seselja je direktno kriv Haski sud koji ga je prije svega pustio na slobodu, a nakon nacionalistickih ispada nije ponovo pritvorio. Ugodan dan. 
Drazen Katic

www.drazenkatic.blogspot.de


Nema komentara:

Objavi komentar