subota, 16. svibnja 2015.

Donja škola skuplja stari papir,uključite se! + KOMENTAR

Citirani tekst iz portala "Radio Mreznica", dana 16.05.2015

"Dugoreška Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" zajedno s Područnom školom Grabrk uključila se u akciju "Zeleni korak" koju provodi "DM Green City Project".
Cilj akcije je prikupiti što više starog papira i tako osvojiti neku od vrijednih nagrada. Nagrađeno će biti 5 matičnih i 5 područnih škola, jer se matične i područne škole natječu u odvojenim kategorijama.
Najbolje će biti one škole koje sakupe najviše papira po učeniku, kaže ravnateljica Sanja Ferkula. -  Naša je škola prije tri godine od istog organizatora već osvojila nagradu u kategoriji najbolje eko-akcije svojom akcijom "Spašavanje žaba krastača sa prometnice." Nadamo se da ćemo i sada biti uspješni jer su novčana nagrada od pet tisuća kuna i mikroskop za nastavu itekako potrebni svakoj školi. Također, razredni odjel koji sakupi najviše starog papira dobiva besplatan jednodnevni izlet u jedan od hrvatskih nacionalnih parkova ili parkova prirode. Otkup papira obavit će Unija papir po cijeni od 400 kuna po toni, objasnila je ravnateljica.
Zato iz ove škole pozivaju sve da od ponedjeljka 18.  pa sve do petka  29. svibnja  u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Duga Resa donesu stari papir i predaju ga tehničkom osoblju ili, u slučaju veće količine, zovu na telefon 841-114 kako bi iz škole sami došli po papir."

KOMENTAR:

Skupljanje starog papira je temelj odrzivog razvoja. Za jednu tonu papira mi moramo srusiti jedno do dva drveta. Stari papir se moze do 7 puta reciklirati i tako dalje koristiti za stampanje novina, knjiga, casopisa, kartonske ambalaze itd. 

Primjer osnovne skole "Ivan Goran Kovacic" iz Duge Rese kao odrzive skole naveo sam u mojoj prvoj objavljenoj knjizi "Modernom ekonomijom u bolju zajednicku buducnost". 

Nasa nezavnsna lista "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" je svoj parlamentarni program predstavila u 28 tocaka koje su podjeljene na ekonomski, ekoloski, socijalni i politicki aspekt. vise o nasem programu mozete vidjeti pod slijedecim linkom. 

Ugodno vecer

Drazen Katic

http://drazenkatic.blogspot.de/2015/02/za-hrvatsko-iseljenistvo.html



Nema komentara:

Objavi komentar