utorak, 12. svibnja 2015.

Nova atrakcija u Kopačkom ritu - drveni most preko močvare + KOMENTAR

Citirani tekst iz online portala "Poslovni dnevnik", dana 12.05.2015


"U Parku prirode Kopački rit postavljen je drveni most preko močvare, a to je samo jedan od niza njihovih novih projekata.

Međunarodna vrijednost Parka prirode Kopački rit potvrđena je još 1993. godine uvrštavanjem u Popis međunarodno značajnih močvara (Ramsarska konvencija o zaštiti močvara ili močvarnih staništa), u skladu s Konvencijom o močvarama međunarodnog značenja, osobito kao prebivališta ptica močvarica.

Prirodni močvarni rezervat Kopački rit nalazi se u sutoku Dunava i Drave. To trajno zaštićeno područje jedno je od najočuvanijih poplavnih područja u Europi."

KOMENTAR:

nacionalni parkovi i zasticena podrucja u Republici Hrvatskoj igraju vrlo znacajnu ulogu kako za bdp, tako i za ocuvanje prirode za nadolazece generacije (postulat medjugeneracijske solidarnosti). 

Republika Hrvatska treba i dalje vrijedno raditi na ocuvanju prirodnih ljepota ali paralelno razmisljati o prosirenju ili otvaranju novih parkova prirode. 

Posto je u nasoj zemlji turizam vitalna tocka ekonomije, bez ocuvane prirode ne mozemo dugorocno zadrzati moderni turizam. 

U predizbornom programu nase nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" mi smo pod ekoloskom komponentom predvidjeli slijedecu od tocaka:

 7. Proglašenje dodatnih "parkova prirode i biotopa" zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj! 

 Vise o programu nezavisne liste mozete pogledati pod slijedecim linkom. Ugodan dan. 

Drazen Katic 
   http://drazenkatic.blogspot.de/2015/02/za-hrvatsko-iseljenistvo.html

Nema komentara:

Objavi komentar