petak, 22. svibnja 2015.

Njemačka 1. srpnja ukida radne dozvole za Hrvate + KOMENTAR

Citirani tekst je iz portala "Poslovni dnevnik", dana 22.05.2015

"Radne dozvole za Hrvate, Njemačka će ukinuti s 1. srpnjom tekuće godine, doznao je Croexpress u neslužbenom razgovoru s Klaus-Peter Wilschom, zastupnikom njemačkog Bundestaga iz redova CDU-a.
Wilsch je potvrdio da je politička odluka donesena te da se čeka da prođe parlamentarnu proceduru u koju će biti upućena pod brojem 242. Odluka o ukidanju, tvrdi Wilsch, bit će donesena u lipnju.
Njemačka je dužna odluku o produljenju ili ukidanju radnih dozvola za Hrvate donijeti do 30. lipnja 2015. Odluka tada može biti produljenje ili ukidanje radnih dozvola na razdoblje od iduće 3 godine, do 1. srpnja 2018. Ako se, kako tvrdi Wilsch, radne dozvole ukinu, ovaj datum za Hrvate će biti nevažan. Ako se pak dogodi da se radne dozvole ipak ne ukinu, do 30. lipnja 2018. morat će se odlučiti hoće li se ograničenje zapošljavanja produljiti za još dvije godine, kao što je bilo u slučaju Rumunjske i Bugarske."

KOMENTAR:

Ukidanje radnih dozvola za Hrvate u Njemackoj je kruna dugogodisnjeg mukotrpnog rada hrvatskog iseljenistva u toj zemlji. Hrvati su diljem svijeta poznati i priznati kao marljivi i pouzdani radnici. Zaposljeni su u raznim strukama, od jednostavnih poslova pa sve do znanstvenika, politicara i sveucilisnih profesora diljem svijeta. Da nije tako ukidanje radnih dozvola za Hrvate u Njemackoj bi potrajalo jos duze vrijeme. Njemacki parlamentarci u Bundestagu gotovo uvijek potvrdjuju ono sto politicari vec unaprijed dogovore pa ce tako gotovo sigurno biti i potvrda o ukidanju radnih dozvola za Hrvate.

Nasa nezavisna lista "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" izlazi na slijedecim parlamentarnim izborima sa 28 tocaka predizbornog programa. Tih 28 tocaka programa rezultat su dugogodisnjeg rada i istrazivanja na podrucju moderne ekonomije, odrzivog razvoja, modernih tehnologija itd. 

Mnoge politicke frakcije koje izlaze na parlamentarne izbore nemaju jos ekonomski program razvitka Hrvatske. Cak ni velike vodece stranke u Domovini jos nisu prezentirale svoj ekonomski program razvitka. Pitam se sto cekaju? 

U dnevnoj hrvatskoj politici vlada demagogija, prepucavanje, podmetanje itd. To samo govori koliko je kvalitetna hrvatska politicka scena. O nasem programu mozete vise saznati pod slijedecim linkom. 

Ugodan dan. Drazen Katic 
 

Nema komentara:

Objavi komentar