utorak, 12. svibnja 2015.

Otkriven novi način množenja i dijeljenja? + KOMENTAR



Citat iz online portala "Poslovni dnevnik", dana 12.05.2015

"Da bi se netko bavio matematikom, mora je voljeti i posvetiti joj se. Jedan izumitelj iz Novog Sada učinio je upravo to - posvetio se matematici i pronašao jedinstven način za množenje i dijeljenje.
Ljubiša Krunić nije profesor matematike, ali je napisao šest udžbenika s jedinstvenim sistemom računanja koje je nazvao "Ljubišina matematika". Iako slična metoda postoji u kineskoj matematici, Ljubiša tvrdi da je ovo puno jednostavniji pristup.

"Dakle, u tablice se upisuju veliki brojevi, a onda se jednostavno množi svaka cifra sa svakom cifrom”, kaže on za N1.
Ljubiša Krunić i dalje čeka da Zavod za udžbenike prepozna mogućnost za učenje matematike na ovakav način. Dodaje da je riječ o igri brojeva i da će djeca, ukoliko se primjenjuje njegov sistem, već u osnovnoj školi računati bolje od kalkulatora."

KOMENTAR:

nova metoda gospodina krunica je za svaku pohvalu. ja smatram da su djeca danas u osnovnim i srednjim skolama preopterecena. uci se sve i svasta a najmanje ono sto ce ta djeca u daljnjem zivotu trebati. tako je i u Njemackoj, ali i u drugim svjetskim i europskim zemljama. 

Djeca imaju premalo vremena za sport, umjetnost, literaturu, filozofiju, domacinstvo, ekologiju i druge drustveno korisne znanosti. 

Takodjer problematika skupih udzbenika koja opterecuje budzet roditelja svake godine se ponavlja. Ono sto zapravo nedostaje u europskom skolskom sistemu je digitalizacija. 

Ja vec odavno apeliram da se skolski udzbenici zamjene sa laptopima i tabletima. Ne mogu roditelji kupovati svake godine ponovo nove udzbenike samo zato da bi autori tih udzbenika i izdavacka djelatnost profitirali. 

Nasa nezavisna lista koja nosi naziv "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" zalaze se za rasterecenje djece u skolama, za uvodjenje digitalizacije te se protivi dosadasnjoj praksi svakogodisnjeg stampanja novih udzbenika. vise o tome mozete pogledati pod slijedecim linkom!

Ugodan dan!

Drazen Katic

1 komentar:

  1. Sve mi se više čini da bi kao prvo bilo nužno potrebno,reko bih već goruće.Da se zajednički proradi na zajedničkom zbližavanju,ujedinjenju i sporazumljevanju nacije.

    OdgovoriIzbriši