srijeda, 13. svibnja 2015.

ODRŽAN "3. LICHTER-BILDER-SCHAU" U STUTTGARTU








U četvrtak 07. svibnja 2015. održana je u “Baur Atelieru” u Stuttgartu umjetnička izložba pod nazivom “3. Lichter-Bilder-Schau”. Izložba je trajala 3 sata, a nazočni posjetitelji su pored slika umjetnika uživali u domaće pripremljenom ledenom čaju te specijalitetima sa roštilja. Majke djece umjetnika dodatno su pripremile ukusne proljetne salate.
Ovaj puta nije bilo projekcije slika na zid susjedne zgrade, odnosno “svjetlosno-umjetničkog efektapošto je dan trajao do 21.00 sat kada smo zapravo i priveli izložbu kraju.
Nazočni gosti su dio izložbe proveli u prostoru “Baur Ateliera” gdje su u ugodnoj
atmosferi uživali u klasičnom dijelu postave. Izložena djela bila su rezultat napornog umjetničkog rada u 2014. i 2015. godini gospođe Theae Feulner, gospodina Svena Harticha, djece umjetnika i mene.
Tendencija ove izložbe je bila "pojačano" prezentirati slike koje su uradila djeca umjetnici. Na taj način djeca dolaze direktno u fokus umjetničkog zbivanja te sa još većim entuzijazmom sudjeluju u radu "Baur Ateliera". Iz mjeseca u mjesec raste broj djece koja redovito posjećuju Atlelier. Samim time i broj urađenih dječjih umjetničkih djela je iz mjeseca u mjesec znatno veći.
Izložba je bila impresivna i po tome jer je trajala samo tri sata, a ne kao uobičajene izložbe slika koje su otvorene za posjetioce nekoliko tjedana ili mjeseci. Samim time posjetioci su mogli ponijeti i zadržati utiske sa izložbe u svojim sjećanjima. Posjetioci su također upisali svoje dojmove u “knjigu dojmova izložbe”!
Izložbu su uveličali članovi udruge osoba sa invaliditetom (KBV e.V.) koji su naši prijatelji i redoviti posjetioci.
Za ovu godinu planirane su još dvije nove izložbe koje će ljepotom i zanimljivošću privući mnogobrojne nove ali i dosadašnje posjetioce.
Iduća izložba održati će se 03.09. 2015. godine sa početkom u 18.00 sati. Gostima će biti ponuđen kao i ovaj puta "domaći hladni čaj" te ćemo ispred zgrade ateliera organizirati roštilj.
Pošto su na izložbama prisutna "djeca umjetnici i njihovi mali prijatelji" posjetiocima nudimo samo bezalkoholna pića kako bismo bili pozitivan primjer djeci.
Želim se ovom prilikom zahvaliti posjetiocima za donirani novac koji ćemo utrošiti za kupnju slikarskog materijala te organizaciju idućeg susreta u rujnu. Želim se zahvaliti gospođi Fuelner i gospodinu Hartichu koji su ovaj puta "odradili" veći dio pripreme izložbe. Također se želim zahvaliti "malim volonterima" koji su vrijedno cijelo večer točili hladni čaj posjetiocima. Posebna hvala mojim prijateljima Reza i Krešo koji su pomogli svojim volonterskim radom da se posjetioci osjećalju ugodno, da ne nedostajalo hrane i pića i da je cijelo večer proteklo u godnoj atmosferi.
Nekoliko riječi o projektu “Baur Atelier”!
Projekt je startan prije ca. tri godine i organiziran je od GWG društva za stanovanje i Jugendamta u Stuttgartu (državni ured za brigu o djeci i omladini).
Cilj projekta je ponuditi djeci koja stanuju u obližnjem susjedstvu mogućnost umjetničkog izražavanja i kreativno provođenje slobodnog vremena.
Gospođa Feulner zaposlenica je Jugendamta u Stuttgartu i voditeljica projekta. Ostali članovi projekta su volonterski angažirani i dva puta tjedno aktivno sudjeluju u radu.
Baur Atelier" je nasljednik umjetničke kolonije koja se prije više godina nalazila na istom prostoru. Kolonija umjetnika je u "Baur Arealu" živila i stvarala svoja djela. Godinama kasnije rođena je ideja da se ponovo kroz "Baur Atelier" oživi stara umjetnička tradicija u istočnom dijelu grada Stuttgarta.
Pod slijedećem linkom možete pogledati fotografije sa predhodno održane izložbe. Registracija u facebooku nije potrebna.

Dražen Katić

Nema komentara:

Objavi komentar