srijeda, 20. svibnja 2015.

Panika na Prisavlju: Dnevnik HRT-a najlošiji po gledanosti u povijesti + KOMENTAR

Citirani tekst je iz internet portala "Direktno Hr", dana 20.05.2015

"Panika je na Prisavlju, kaže insider direktno.hr-a. Prestižni proizvod svake javne televizije, središnja informativna emisija - u ovom slučaju Dnevnik HRT-a, pao je neki dan na 4% gledanosti AMR (Od ukupnog broja stanovništva RH).
Đurica Drobac, svjedoči insider direktno.hr-a, prvi je javno progovorio o tome na kolegiju. Lamija Alečković i Dragan Nikolić neko su vrijeme tajili tu informaciju, a to je najniža gledanost u povijesti.
I Dnevnik je najlošiji u povijesti, slažu se mnogi medijski stručnjaci, ali svojim prebacivanjem na neki drugi program, evidentno to pokazuju i gledatelji. Čak su RTL-ove informativne emisije, po posljednjim podacima, prestigle HTV-ove.
Podsjetimo se, kad je termin 'Dnevnika' premješten na 19 sati, najavljivan je pohod prema 15% i prvom mjestu po gledanosti. Informativni program je u rasulu, a cenzura koja vlada Milanovićev je rukopis, objašnjavaju insideri s Prisavlja.
"Pet dana nisu obavili film o ministru Orsatu Miljeniću i zapošljavanju preko veze stranačke članice. Da zaštite sebe, opet će smijeniti druge i baciti ih u geto. Samo su SDP-ovi aktivisti zaštićena vrsta: Mikleušević, Alfier...", objašnjava insider.
Gledanost i pozicija ozbiljno ugroženi
Po podacima koje je objavila u veljači ove godine sama HRT, Dnevnik HRT-a dvije subote zaredom bio najgledanija informativna emisija na svim televizijama i sa 642.506, odnosno 584.234 gledatelja imao je veću gledanost od dotad, duže vrijeme, nedostižnog Dnevnika Nove TV.
Prema tim podacima javne radiotelevizije, Dnevnik HRT-a prikazan 10. siječnja imao je gledanost od 15,7 posto, onaj od subote 17. siječnja 14,3 posto, da bi gledanost u subotu 24. siječnja pala na 13,3 posto kada je Dnevnik HRT-a s 543.140 gledatelja bio druga najgledanija informativna emisija. Tada je dnevnik išao u normalnom, tradicionalnom terminu, u 19:30 sati.
Mnogi su medijski stručnjaci upozoravali da promjena termina neće donijeti ništa dobro, jer je sadržaj Dnevnika loš i negledljiv u bilo kojem terminu, kao ni produžavanje na sat vremena, jer je ipak bolje pola sata "agonije" nego cijeli sat.
Jučer je, primjerice, poslovično posljednji, RTL-ov dnevnik pretekao HRT-ov, a skupa su imali 50 tisuća manje gledatelja nego Dnevnik Nove TV.
"Na potezu je Uprava, možda autore "uspješnog" novog Dnevnika koji je dosegnuo povijesno dno treba nagraditi ", kaže insider s Prisavlja."

KOMENTAR:

Mislim da je veliki problem pomicanje dnevnika sa 19.30 na 19.00 sati. Ljudi su se navikli vec godinama gledati dnevnik u isto vrijeme i tesko se prilagodjavaju na promjenu. Posebice je dnevnik u 19.00 sati nepovoljan u ljetno vrijeme kada je dug dan. Malo tko se moze prisiliti da u 19.00 sati  bude ispred televizije. 

Opcenito smatram da HTV kao drzavna televizija mora biti politicki objektivna i ne zastupati niti jednu politicku opciju kako pri izboru emisija tako i po izjavama koje daju televizijski voditelji. Poraditi na raznolikosti programa na HTV1 takodjer je bitna stavka. Vise znanstvenih emisija iz kojih djeca mogu puno nauciti, a manje sapunica bilo bi za sve bolje. 

Nasa nezavisna lista "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" je od 28 tocaka predizbornog programa predvidjela tocku: "Nadopuna dnevnika HRT1 od 10 minuta vijestima iz Iseljene Hrvatske". Samim time bi gledaoci dobili siri spektar informacija, a HRT1 bolju gledanost. 

Vise o programu nase nezavisne liste mozete pogledati pod slijedecim linkom. 

Ugodno vecer. Drazen Katic 
 http://drazenkatic.blogspot.de/2015/02/za-hrvatsko-iseljenistvo.html

Nema komentara:

Objavi komentar