ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

'Sramota, sami ne možemo upravljati svojom državom' + KOMENTAR




Citiram clanak objavljen u online portalu "Poslovni hr", dana 11.05.2015


"HRT piše kako su se gosti složili da je svaki pozitivni pomak dobar, ali kako se ne radi o trajnom rješenju. Rast mora biti iznad 3 posto kako bi se znalo da su se pozitivni trendovi ukorijenili i da bi mogli funkcionirati kao društvo, poručio je Josip Budimir.
'I danas ne znamo kako ćemo voditi projekciju u idućih pet godina - hoćemo li se i dalje zaduživati i živjeti u iluziji da nam je dobro', kazao je Dragan Kovačević.
'Hrvatska može prihode u turizmu dignuti za dvije milijarde - i u te dvije miljarde plasirati svoje poljoprivredne proizvode. Ne može se porez mijenjati svaki dan, ne možete imati centralnu banku koja je sama sebi svrha. Ima svoju valutu, nećemo u idućih 20 godina moći uvesti euro, to nam je trenutačno prednost i HNB se mora aktivirati', poručio je Kovačević. 'Što je tim političarima, i ljudima koji dođu na položaj - mislim da se radi o 'psihološkom' aspektu. Država mora stvoriti uvjete da građani nešto mogu napraviti, ministarsko mjesto nije nagrada za lijepljenje plakata', zaključio je Kovačević.
'Očito je kako se ove godine neće napraviti nikakvi reformski potezi', kazao je Budimir. 'Nikoga ne zanima budućnost, svi misle na kratkotrajnu politikantsku dobit', dodao je. Sramota je da dan danas ne možemo upravljati svojom državom. 'Bit ćemo prva zemlja koja će, nakon procedure prekomjernog deficita doći pod proceduru prekomjernih makroekonomskih neravnoteža - drugi će nam propisati što moramo raditi - tako se ne ponašaju ni djeca u osnovnoj školi', zaključio je Budimir."

KOMENTAR:

Dizanje prinosa iz hrvatskog turizma za dvije milijarde ne rijesava razvoj hrvatskog turizma. 

Pored tradicionalnog hrvatskog turizma nasa zemlja hitno treba krenuti sa "medicinskim turizmom i wellnessom"! Mi od tradicionalnog turizma zaradimo godisnje do 8 milijardi eura. Medicinskim turizmom i wellnessom mozemo zaraditi jos 8 milijardi te sa ukupno 16 milijardi eura godisnje opasno zaprijetiti Austriji koja godisnje zaradi oko 20 milijardi od turizma. 

Zajednicko trziste medicinskog turizma i wellnessa te tradicionalnog hrvatskog turizma moze otkupiti gotovo sve poljoprivredne proizvode iz domace proizvodnje. Naravno tu moramo dati jaki akcent na ekoloski proizvedenu hranu koju svi vole i zele. Nasa nezavisna lista "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" nudi u 28 tocaka programa rijesenja na ekonomskom, ekoloskom, socijalnom i politickom podrucju. 

Ugodan dan. 

Drazen Katic


1 komentar:

  1. Kako bi se moglo upravljati sa svojom državom smatram da nam je konačno potrebno kao prvo u dviju najvećim političkim strankama postići nacionalni koncsus o pomirbi pa tek onda u političkim gorućim pitanjima.

    OdgovoriIzbriši