srijeda, 15. srpnja 2015.

5 fotografija Grabar-Kitarović koje su oduševile iseljenike + KOMENTAR

Citirani tekst je iz portala "CroExpress", dana 15.07.2015

"Hrvatsko iseljeništvo ogromnu je većinu glasova na predsjedničkim izborima dalo Kolindi Grabar-Kitarović. Da predsjednica svoj posao obavlja na potpuno drugačiji način od svojih prethodnika, dokazuje i ovih pet fotografija.

Nakon radnog dana u Afganistanu, predsjednica je razgovarala s makedonskim predsjednikom Ivanovom o sigurnosnom stanju u Makedoniji. (foto: Instagram/KGK)

Predsjednica je noć provela s ribarima iz mjesta Kali na otoku Ugljanu. Nije joj smetalo da zaprlja ruke... (foto: Facebook / KGK)

U obilasku radova nove crkve u Kninu (foto: Instagram / KGK)

Na početku žetve u Brodsko-posavskoj županiji, Grabar-Kitarović uspela se u kombajn. Nije joj palo na pamet skakati s njega, kao što je jednom prilikom učinio premijer Milanović s tenka... (foto: Hina)

Tijekom utakmice između Hrvatske i Norveške na Maksimiru, predsjednica nije otišla u Vip ložu već sjela među građane (foto: Instagram/KGK)"
KOMENTAR:
Hrvatsko iseljenistvo pokusava pronaci kroz predsjednicu svoj novi identitet. Godinama se vodila jaka kampanja da se iseljenistvo odvoji od Domovine i u tome se uveliko i uspjelo. Kako ce dalje teci proces nove integracije iseljenistva maticnoj drzavi pokazati ce vrijeme. Iseljenim Hrvatima Hrvatska znaci jako puno, sto se zapravo ne moze razumijeti dok zivite u Hrvatskoj. Medjutim bolje pozicioniranje kako na politickoj tako i ekonomskoj sceni iseljenistva u Hrvatskoj bilo bi pozeljno. Inace postoji opasnost da se zauvijek razdvoje iseljena Hrvatska i Domovina, a od toga nitko ne bi imao koristi, osim oni koji to zarko zele. Ugodan dan i lijep pozdrav. Drazen Katic 
 

Nema komentara:

Objavi komentar