četvrtak, 2. srpnja 2015.

Pametna klupa svijetli i pritom puni mobitele + KOMENTAR

Citirani tekst je iz online portala "Poslovni.hr", dana 02.07.2015

"Solarna e-klupa u Solinu može istodobno puniti četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi kao javna rasvjeta. Pametne klupe energetski su neovisne, napajaju se putem solarnih ploča.
Klupa je autonomna, ima vlastitu "pamet" i sve procese kontrolira putem dva računala koja se nalaze unutar nje.
Pametna klupa inovativni je proizvod poduzetnika početnika Ivana Mrvoša, studenta koji je osmislio proizvod, te otvorio svoju tvrtku s kojom ju pokušava plasirati na tržište.
Cijeli projekt izrade klupe trajao je oko četiri mjeseca. Ideja se razvila od LED stolaca slična sadržaja, projekta kojim sam pobijedio na poduzetničkom kampu u Solinu prošle godine. Grad Solin financirao je materijal za izradu klupe, a ja sam posao odradio besplatno. Nastala je u mojoj sobi i dvorištu, a bez pomoći prijatelja s fakulteta Tonija Leje i Ante Parčine ne bih uspio, rekao je Mrvoš za 24sata."

KOMENTAR:


Ovaj proizvod pokazuje da su Hrvati vrlo inovativan narod. Nije to ni cudno.Gospodin Nikola Tesla rodjen u Smiljanima u Hrvatskoj je donio svijetu mnogobrojne izume koji su pomogli nasoj modernoj civilizaciji da danas ugodnije zivi. 

Pametna klupa pokazuje zapravo da trebamo jos vise koristiti energiju sunca kako za proizvodnju primarne energije tako i za moderne uredjaje koji su kombinacija fotonaponskih sustava i softvera. Bilo bi pozeljno nesto vise novca izdvojiti za slicne projekte ovom. Tim novcem bi se dodatno aktivirao izumiteljski duh u Hrvatskoj te otvorila i nova radna mjesta. Za kvalitetni proizvod uvijek je moguce naci kupca. 

Takodjer bi bilo pozeljnoi da se fakulteti bolje povezu sa industrijom te da zajednickim investicijama u znanje i proizvod dignu na veci nivo inovativnost. 

Nezavisna lista "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" je u svom izbornom programu predvidjela 28 tocaka. Mnoge od njih dubok zadiru u nove tehnologije, softver i solarnu energiju. Nase iskustvo iz svijeta te posebice iz Savezne Republike Njemacke pokusavamao projecirati u Republici Hrvatskoj i na taj nacin otvoriti bar malena vrata inovacijama, primjeni novih tehnologija, razvoju modernog softvera te proizvodnji neskodljive energije u nasoj zemlji. 

Pored novih tehnologija zauzimamo se i za primjenu modernih tehnologija u prometnoj infrastrukturi od koristenja elektricnih vozila pa sve do upravljanja prometnim sistemima modernim softverom. Vise o nasoj listi mozete vidjeti pod slijedecim linkom. Ugodan dan i lijep pozdrav iz prevruceg Stuttgarta. Drazen Katic


Nema komentara:

Objavi komentar