subota, 11. srpnja 2015.

MOĆNA BANKA INVESTITORIMA 'Nastupilo je opasno doba, Putin je u Europi spreman koristiti i nuklearno oružje' + KOMENTAR


Tekst je citiran iz portala "Jutarnji.hr", dana 10.07.2015


"Putin je spreman u Europi upotrijebiti taktičko nuklearno naoružanje da zaustavi bilo kakvo širenje NATO-a
Investicijska banka Goldman Sachs poslala je danas investitorima informaciju u kojoj stoji kako je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman u Europi upotrijebiti taktičko nuklearno naoružanje da zaustavi bilo kakvo širenje NATO-a.

"Putinova artikulacija doktrine nuklearnog naoružanja prilično je različita od svega što smo čuli u nedavnoj povijesti. On je prošlog prosinca potpisao reviziju ruske nuklearne doktrine, što omogućava korištenje regionalnog taktičkog nuklearnog naoružanja u Europi i upravo je najavio odluku proširenja nuklearnog arsenala Rusije. Sudjelovao sam u forumu s nizom vrlo visokih umirovljenih ruskih vojnih obavještajnih časnika, koji su nam rekli da nuklearno oružje nije isključeno i da je njihovu poruku odobrio izravno Putin", rekao je Dannenberg.
"Sada smo u izvanredno opasnom vremenu", rekao je Dannenberg, istaknuvši da se vojne operacije SAD-a i NATO-a sada odvijaju blizu ruskih snaga u istočnoj Europi, te da su "ugašeni mnogi kanali hitne vojne i obavještajne komunikacije koji su bili pažljivo uspostavljeni tokom Hladnog rata".
Prema Dannenbergovom tumačenju, ruski stav prema nuklearnom oružju je da ga smatraju nepoželjnim, ali su ga voljni koristiti ukoliko je to nužno da spriječe daljnje širenje NATO-a.
Putin je prošlog mjeseca najavio da će Rusija osnažiti svoje vojne snage s dodatnih 40 interkontinentalnih balističkih projektila, a još prije je rekao da je ruska vlada u vezi pripajanja Krima bila pripravna na nuklearni sukob."

KOMENTAR:

Upotreba nuklearnog oruzja je u danasnjem svijetu gotovo iskljucena posebice u Europi. Danas postoji mnogo modernije oruzje od nuklearnoga koje unisti sve zivuce organizme, a ne ucini nikakvu stetu nad infrastrukturom. Interesantno je da bas Amerika uvijek pronadje nekog potencijalnog krivca za moguci nuklearni napad. To je bio dugo vremena Irak, gdje je s obzirom na sumnju o posjedovanju nuklearnog oruzja zapocet rat te svrgnut rezim Sadama Huseina. Nakon Iraka potencijalni nuklearni neprijatelj je postao Iran koji je zbog tzv. nuklearnog oruzja bio desetljecima izlozen sankcijama. Takodjer su SAD kao nuklearnog neprijatelja imenovali i Sjevernu Koreu koja im jos i danas stoji na meti. I na kraju cijele price o nuklearnoj opasnosti dolazi ruski predsjednik Putin.
U tim optuzbama o nuklearnom oruzju Amerika zaboravlja da je ona jedina koristila nuklearne bombe bacivsi ih prije 70 godina na japanske gradove Hirosimu i Nagasaki. Takodjer je potvrdjeno da je americka vojska koristila municiju sa osiromasenim uranom u ratu na podrucju bivse Jugoslavije. Pretpostavlja se da je tu municiju koristila i  izvodivsi vojne vjezbe na podrucju Republike Hrvatske (poligon u Slunju). Imperijalisticki ratovi koje vodi Amerika od kraja drugog svjetskog rata imali su jedino ekonomski karakter. to je znacilo jeftino doci do prirodnih sirovina i omoguciti dobar zivotni standard Amerikancima. 
Zaista se trebamo malo zamisliti nad tom histerijom koju nam svaki dan plasiraju SAD. Obavjestajne sluzbe Amerike, posebice NSA spijuniraju redovito vlade europskih zemalja ne ustezuci se ni u spijunazi predsjednika i visokih politicara Njemacke, Francuske, a po mom vjerovanju i drugih europskih zemalja. Ima li americka strategija za cilj ekonomsko i digitalno porobljavanje Europske unije tesko je reci. Medjutim velesile poput Kine, Rusije, Indije, Brazila i Pakistana takvo nesto sigurno si nece dozvoliti.

Nezavisna lista koja nosi naziv "Zauvijek vjerni domovini" koncipirala je 28 tocaka predizbornog programa. U tim tockama predvidjen je ekonomski razvoj Hrvatske, socijalna pravednost, medjugeneracijska solidarnost, odrzivi razvoj, ocuvanje prirode i politicka stabilnost. Vise o predizbornom programu mozete vidjeti pod slijedecim linkom. Ugodan dan i lijep pozdrav. Drazen Katic




Nema komentara:

Objavi komentar