petak, 3. srpnja 2015.

U središtu Zagreba niknula plaža + KOMENTAR

Citat je iz portala "Poslovni.hr", dana 03.07.2015

"Užitku čitanja na Lumenovoj plaži na Zrinjevcu, s ležaljkama, suncobranima i velikim količinama knjiga, s veseljem su se prepustili mnogi zagrebački građani i turisti u petak, 03. srpnja, prvoga dana trodnevne manifestacije Prvo zagrebačko more knjiga u organizaciji nakladničke kuće Lumen.
Morski ugođaj u parku Zrinjevac izazvao je nepodijeljeno oduševljenje posjetitelja koji su u vrućem ljetnom danu pronašli svoje mjesto u ugodnoj hladovini, i uz dobru glazbu i koktele uživali u čitanju najnovijih svjetskih hitova na hrvatskom i engleskom jeziku.
U moru knjiga koje gosti manifestacije mogu tri dana besplatno čitati našli su se svi naslovi Lumen izdavaštva, među kojima i upravo objavljena Fatalna bliskost, intrigantan književni krimić Lynn Shepherd. Cilj manifestacije je popularizirati čitanje i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaj uglavnom nedostaje."

KOMENTAR:

Sto se tice plaza u sredistu grada, one nadopunjuju turisticku ponudu i daju opustajuci ugodjaj svakome gradu. Lijepo je da Zagreb ne zaostaje za tim novim trendom. 

Mi u Stuttgartu imamo nekliko slicnih plaza. Najomiljenija je plaza na krovu prodajne kuce "Kaufhof" gdje zaista imate osjecaj da se nalazite u nekoj tropskoj zemlji, a ne na vrhu prodajne zgrade. Takodjer manje plaze su organizirali nekoliko kafica koji nude ugodne lezaljke koje gosti mogu koristiti. U ove vruce ljetne dane svako razmislja na koji nacin ce se malo rashladiti. Tako u Stuttgartu postoji mogucnost u nekoliko fontana malo namociti noge i rashladiti cijelo tijelo. Obicno navecer kada zahladi, a ja zavrsim dnevne obaveze skoknem do "schlossparka" gdje se nalaze tri sahovska polja za igranje saha na otvorenom. Oko 23. sata izlaze u parku iz zemlje prskalice koje zalijevaju travu vodom. Jucer sam vidio neloliko mladih koji su se tusirali ispod prskalica. Uopce to nije losa ideja. Jedino covijek treba imati nesto za presvuci. Svaki grad je onoliko atraktivan koliko se njegovi gradjani u njemu osjecaju ugodno. Smatram da Republika Hrvatska mora bolje koristiti resurs turizma. Takodjer gradske plaze pripadaju u turisticku ljetnu ponudu. 

Nezavisna lista "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" u svome predizbornom programu apelira na jace koristenje turizma u Hrvatskoj. Taj apel se proteze preko tradicionalnog sezonskog turizma, preko medicinskog turizma i wellnessa, seoskog turizma i etno turizma, planinarenja i koristenja raftinga, lovnog turizma, biciklizma, itd. Vise o nezavisnoj listi mozete vidjeti pod slijedecim linkom. Ugodan dan i lijep pozdrav iz vruceg Stuttgarta. 
Drazen Katic


Nema komentara:

Objavi komentar