petak, 18. kolovoza 2017.

‘KRALJ OVRHA’ ŽELI ZARADITI NA SIROMAŠNIMA: Pogledajte kako svi mediji u Hanžekovićevom vlasništvu žestoko lobiraju ZA porez na nekretnine! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekstpreuzeti su sa online portala "pouzdano.hr", 18.08.2017

http://www.pouzdano.hr/2017/08/18/kralj-ovrha-zeli-zaraditi-na-siromasnima-pogledajte-kako-svi-mediji-u-hanzekovicevom-vlasnistvu-zestoko-lobiraju-za-porez-na-nekretnine/

"STOPIRANJE POREZA NA NEKRETNINE POBJEDA JE NEREDA Domaća znanstvena javnost kukavički je prešutjela da je manje štetan od većine drugih poreza (Jutarnji list)

HRVATI, NE KRIVITE BRUXELLES! Europska komisija inzistira: Sami ste predložili porez na nekretnine kao reformsku mjeru. Sada ga i uvedite (Globus)

STATUS QUO KOJI ĆE OČUVATI POREZNU NEPRAVEDNOST Nastavak naplate komunalne naknade znači da će siromašni i dalje često plaćati više (Jutarnji list)


Ovo su samo neki od naslova koji ‘vrište’ s naslovnica tiskovina u vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića.  ‘Kralju ovrha’ očito ne odgovara odgađanje poreza na nekretnine koje je najavio premijer Plenković. Hanžeković bi naime volio zaraditi i na ovrhama kojima bi u velikom broju bili izloženi siromašni građani koji ne bi imali novca za plaćanje dodatnog poreza. 

Naime, izmjenama Ovršnog zakona, jedina se nekretnina ne smije plijeniti za svote manje od 20 tisuća kuna. No oni koji neće imati novca za plaćanje poreza na jedinu nekretninu u kojoj žive, ostat bez nje onda kada im dug premaši 20.000 kuna! 

Zaradu u Hanžekovićev džep trebali bi donijeti i oni koji neće moći plaćati porez na neko zapuštenu ledinu koju su naslijedili ili slično. Njima ona neće biti odmah ovršena i prodana na dražbi. Država će im prvo ‘sjesti’ na plaću, mirovinu ili drugi izvor prihoda a posrednik u tome bit će naravno, kao i do sada, odvjetnički uredi. A najveći je među njima, ‘kralj ovrha’ Marijan Hanžeković. Zato je razumljivo da ovih dana u svojim novinama (Jutarnji list, Globus…) širi propagandu za što brže uvođenje poraza na nakretnina.

>> EVO ŠTO NAS ČEKA: Oni koji neće imati novca za plaćanje poreza na jedinu nekretninu, ostat će bez nje kada im dug premaši 20.000 kuna!"

KOMENTAR:

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI u svom parlamentarnom programu navodi, citiram:

 1C. Hrvatski sudci moraju potpisati "DOMOVINSKU ZAKLETVU" pod materijalno-krivičnom odgovornošću! Po njoj mogu suditi jedino u ime Hrvatskog naroda!

To se naravno odnosi i na odvjetnike.
Svaki totalitarni rezim ima krat vijek trajanja. Fasizam je u Njemackoj trajao samo 12 godina. Komunizam koji je bio rasprostranjen po cijelom svijetu trajao je 45 godina.
Politicki sistem koji se nakon stvaranja Nezavisne Domovine 1991 godine etablirao i prije 4 godine integrirao u Europsku politiku ima mnogobrojna obiljezja bivsih totalitarnih rezima.
O demokraciji u Domovini Hrvatskoj mozemo uzduz i popreko diskutirati.
Demokracija je rijec koja je nastala od dvije grcke rijeci: demos i kratos! U prijevodu vladavina naroda!

Ako u Domovini Hrvatskoj imamo vladavinu naroda kako su moguce mnogobrojne delozacije gradjana, a i branitelja i branitelja koji su HRVI?
 Kako je moguce u jednoj demokraciji donijeti zakon o porezu na prvu nekretninu iako ga Ustav Republike Hrvatske pobija?

Kako je moguce da sudovi tako lako donose rijesenja o delozacijama iako Ustav Republike Hrvatske kaze:

Članak 34.
(1) Dom je nepovrediv.

Odgovor na moja pitanja pokusajte formulirati sami!


 

 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

1 komentar: