ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

PLENKOVIĆ POSLUŠAO PUPOVCA? Do rujna planira baciti ploču HOS-a i zabraniti – ZA DOM SPREMNI? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 27.08.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-poslusao-pupovca-do-rujna-planira-baciti-plocu-hos-a-i-zabraniti-za-dom-spremni-1055498/


"Ili je  ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković solirao u svom stavu da će spomen ploča pripadnicima HOS-a s pozdravom “Za dom spremni” ostati u Jasenovcu do daljnjega, a najmanje do ožujka sljedeće godine ili je Pupovac s HNS-om preko noći uspio izvršiti pritisak.

Kako  je za 24sata.hr potvrdio  sugovornik iz u HNS-a, sam premijer Andrej Plenković je krajem tjedna dao nalog ministru uprave Lovri Kuščeviću da se nađe model i izmjeni zakon kako bi ustaški pozdrav “Za dom spremni” bio zabranjen i u grbovima stranaka i udruga, a samim tim bi se stvorio pravni temelj za micanje sporne ploče.

HNS je jučer žestoko reagirao na Bošnjakovićevu najavu ostajanja ploče do daljnjega i zaprijetio izlaskom iz Vlade ako se to dogodi. I Milorad Pupovac iz SDSS-a koji osigurava dodatna tri zastupnika za potporu Vladi je rekao da ploča mora biti uklonjena. Kako od sugovornika doznaje  24sata.hr premijer Plenković je potvrdio da će ploča na jesen biti maknuta.

Iz ministarstva uprave su pak poručili da prikupljaju mišljenja relevantnih institucija i da će u rujnu predložiti odgovor na SDP-ovu interpelaciju. Podsjetimo, SDP je zatražio raspravu o uporabi pozdrava “Za dom spremni” i spornoj ploči još krajem travnja. Odgovor Vlade još nisu dobili."

KOMENTAR:

Premijer Plenkovic od kada je preuzeo poziciju Predsjednika HDZ-a i predsjednika Hrvatske vlade vrlo cesto sam krsi zakon te zloupotrebljava polozaj. Njegova politika me podsjeca na politiku turskog predsjednika Erdogana. Za svaku sitnicu u zatvor, a za "jednu krivu rijec" - prekrsajna prijava.

S druge strane industrijska elita koja je dosla u Domovinu Hrvatsku i Hrvatski poduzetnicka oligarhija uzivaju apsolutnu zastitu drzave, premda se vrlo cesto tu radi o grubom krsenju Hrvatskog ustava i Krivicnog zakona Republike Hrvatske.

Gospodin Plenkovic je poceo na lokalnim izborima 2017. u mome rodnom gradu Dugoj Resi sa krsenejm zakona i zloupotrebom polozaja, kao sto slijedi:
Citirani tekst, svibanj, 2017:

"....premijer Plenkovic ce danas oko 15.30 sati posjetiti Dugu Resu te se druziti sa gradjanima u ili pred kantinom.

Meni je malo neobicno da politicke stranke koriste kako ministre tako i premijera za predizbornu kampanju. Ja sam oduvijek mislio da netko tko je ministar obnasa tu duznost za cijeli Hrvatski narod ,a ne za jednu politicku opciju. Takodjer sam mislio da je Hrvatski premijer premijer svih gradjana nase Domovine , a ne jedne politicke opcije.....I na kraju nadam se da mi ne zamjerate sto pisem pridjev "Hrvatsko" velikim slovom te imenicu "Domovina" takodjer velikim slovom. Ne radi se o nepoznavanju Hrvatske gramatike vec o respektu prema Domovini i Hravtskom narodu.


Pitanje koje se postavlja u samome naslovu ovog clanka glasi: "Tko je platio politicku turneju HDZ-a "Ogulin-Duga Resa-Karlovac"?
 
To pitanje je najbitnije od svega. Najbitnije je kako za gradjane nase Domovine koji zive u njoj ali i za Hrvatsko Iseljenistvo koji svaki mjesec salje novac u Domovinu, pomaze financijski svoje obitelji, trosi svoj novac prilikom svake posjete Domovini, donira za Domovinu itd.
 
U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u RH 2017 koja je u toku, svaka politicka stranka i svaka nezavisna lista je morala u svakom gradu i svakoj opcini otvorit "racun" s kojeg ce se zakonskim putem financirati izborna kampanja onih koji su u izbore ukljuceni.
To konkretno znaci da HDZ, koji se je kandidirao u sva tri gore navedena grada je morao u tim gradovima otvorit sluzbeni racun za financiranje kampanje!
 
Pitanje: S kog racuna su podmireni troskovi koje ce danas napraviti premijer Plenkovic? S racuna za izbornu kampanju HDZ-a grada  Ogulina, grada Duge Rese ili grada Karlovca?
 
Ja se iskreno nadam da ce troskovi biti skinuti sa jednog od ta tri izborna racuna i da ce biti prezentirani javnosti. Tada i na "ne-fer izbornu strategiju" HDZ-a karlovacke zupanije koji u predizbornoj kampanji koristie Hrvatskog ministra i Hrvatskog premijera mozemo zazmiriti na jedno oko.
Medjutim ako ti troskovi ne budu transparentno prezentirani porezim obvezicima Domovine Hrvatske te Hrvatskom Iseljenistvu, tada ce se pojaviti crv sumnje. 
 
Sumnje Da je Hrvatski premijer troskove danasnje izborne turneje podmirio iz drzavnog proracuna odnosno skinuo sa racuna Vlade Republike Hrvatske.
U tom slucaju radilo bi se o kaznenom djelu "Zloupotrebe sluzbene duznosti / zloupotrebe financijski sredstava"!
 
Nadam se da cemo u narednim danima vidjeti transparentne troskove ove danasnje politicke turneje stranke HDZ-a."
 
Do danas nitko nije transparentno i javno prikazao tko je podmirio gore navedene troskove! 
 
Koja je pouka i poruka iz takvog nacina ophodjenja?
 
Kad postanes minista ili premijer, radi sto hoces, tako i tako ti nista nitko ne moze!
Tko uopce sta pita opoziciju?
"Stoka sitnog zuba"!
itd, itd,....."

Politika premijera Plenkovica je POLITIKA SKRETANJA PAZNJE!

Posto premijer Plenkovic sa svojim Ministrima ne moze rijesiti osnovne Hrvatske probleme u Domovini, on prebacuje lopticu sa "bitnog" na nebitno, zabavlja mase, pokusava umjetno stvoriti dojam "da nesto radi" te potajno i potiho sprovodi "domacu zadacu" koju mu je dao "boss iz Brisela"!

Osnovni problemi koje premijer Plenkovic ne moze rijesiti u Domovini Hrvatskoj su:

1, Zastititi Hrvatsku obalu i otoke od namjernog postavljanaj pozara, tj. piromanskog terorizma.

2. Zastititi sve djevojke i zene u Domovini Hrvatskoj od "pokusaja silovanja uzivaoca azila".

3. Oduzeti privatno vlasnistvo svima onima koji su ga u procesu "ratne privatizacije" - tj. ratnim profiterstvom protuzakonito prisvojili od Hrvatskog naroda!  ----U Ustavu RH stoji da ce se tako steceno vlasnistvo oduzeti------

4. Dovesti u red Pravosudni sustav, ukljucujucu ustavni sud u Domovini Hrvatskoj.

5. Osuditi sve one koji su pocinili ratni zlocin i zlocin protiv covjecnosti od drugog svjetskog rata, domovinskog rata. Ratni zlocin po zenevskoj i svim ostalim ratnim konvencijama ne zastarijeva i ne moze se "abolirati"!

6. Zastititi mali i srednji obrt u Domovini Hrvatskoj od "stranih koncerana"!

7. Zaustaviti daljnje stvaranje vanjskog i domaceg duga. Ukupni dug Domovine iznosi preko 300 milijardi kn. Hrvatska je postala "financijski rob" bankarskog kapitala!

8. Istraziti kome i po kojoj cijeni su prodane "zlatne rezerve" Drzave Hrvatske, gdje se nalazi novac od prodanog zlata i tko je odgovoran za to pocinjeno kazneno djelo.

9. Zaustaviti daljnje izdavanje koncesija na Hrvatske vode. Voda pripada Hrvatskom narodu.

10. Zabraniti izdavanje koncesija na plaze, Hrvatske sume i pasnajke!

11. Pozivajuci se na Hrvatski ustav natjerati poslodavce da isplacuju place radnicima ili te tvrtke zatvoriti.

12. Osigurati topli obrok djeci u osnovnim skolama.

13. Smanjiti porez na mirovine od 40% Hrvatskim umirovljenicima koji su mirovine zaradili u inozemstvu!

ITD......ITD

Posto premijer Plenkovic kao ni bivsi premijer Oreskovic nije u stanju rijesiti niti jednu gore navedenu tocku, on se malo bavi Hrvatskim pozarima gdje ih smatra interesantnim i atraktivnim, pa se onda bavi (zajedno sa svojim bivsim kolegama iz HDZ-a) skidanjem ploca marsala Tita, pa se sad malo bavi skidanjem ploce u Jasenovcu....pa tu i tamo nekoga "zatvori i kazni" kako bi "pokazao" tko vodi kolo.....

I sve te naporne radnje koje izvrsava premijer Plenkovic nisu nahranile niti jedno jedino dijete u Hravtskim osnovnim skolama, prodale niti jedan jedini Hrvatski proizvod na svjetskom trzistu, povecale niti jednu jedinu najmanju mirovinu, isplatile niti jednu jedinu "neisplacenu placu", otvorile niti jednu jedinu tvrtku ili OPG itd.

To se zove u politici "skretanje paznje sa bitnog na nebitno", odnosno prebacivanje loptice. I sa tim se premijer moze zabavljati i isplacivati si "redovito"punu mjesecnu placu.

Medutim svakog dana nasa Domovina tone u rupu iz koje se na kraju nece moci izvuci. Gospodin Plenkovic ce si naci iducu bolju poziciju kao sto je nasao i bivsi premijer Oreskovic, a Hrvatski narod neka glodje oglodanu kost.

Kada nepravda postane zakon, otpor postaje duznost!


 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar