srijeda, 30. kolovoza 2017.

Udar na Plenkovića? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dalicom.eu", 29.08.2017

http://dalicom.eu/udar-na-plenkovica/

"Desna struja HDZ-a prema pisanju Indexa planira svrgnuti s Vlasti premijera Plenkovića. Padne li Plenković pada i demokracija?
 
AKO je suditi po reakcijama ekstremne desnice na novi nastavak priče o ploči u Jasenovcu, desno krilo HDZ-a želi isprovocirati prijevremene izbore.
Podsjetimo, priča o ploči s ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu dobila je ovih dana novi nastavak nakon što je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio da će sporna ploča ostati barem do 2018. godine.
Na takvu najavu odmah su reagirali HNS i manjinski zastupnici. Reakcija HNS-a bila je relativno blaga, a šef te stranke i potpredsjednik vlade Predrag Štromar nije želio uvjetovati svoju potporu Plenkovićevoj vladi nekim konkretnim rokom u kojem ploča mora biti skinuta (iako je prije gotovo tri mjeseca obećao da će ploča biti skinuta u roku mjesec dana). No manjinski zastupnici zato su odaslali jače poruke, pa je stoga potpora Plenkovićevoj većini u Saboru postala itekako upitna.
U istom je konktestu bilo zanimljivo i pratiti reakcije s desnice na Štromarove tvrdnje o tome kako mu je Plenković (navodno) obećao da će problem sporne ploče u Jasenovcu biti uskoro riješen i to na jedini mogući način – skidanjem.

Glogoški opet odrađuje prljav posao za desne ekstremiste


Jučer su tako veterani HOS-a održali press konferenciju na kojoj su oštrom retorikom zatražili “zaštitu branitelja”, a na toj press konferenciji bio je i vođa šatoraša Đuro Glogoški, kojeg se percipira kao eksponat desnog krila HDZ-a koji im je odlično poslužio kad je trebalo rušiti “nenarodnu vlast” Zorana Milanovića.
“Očekujemo da se javno očituju je li izjava gospodina Štromara stav cijele Vlade. Ako nije, vjerujemo da znamo kako će postupiti”, znakovito je jučer zaprijetio Glogoški.
Još zanimljivije izjave o spornoj ploči dao je i Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a. Tako je Vaso Brkić u samo nekoliko dana dao dvije vrlo oštre izjave iz kojih je jasno da se žestoko protivi uklanjanja sporne ploče.

Vaso Brkić žestoko protiv micanja ploče s ustaškim pozdravom


“Mislim da moramo prestati s tim podaničkim mentalitetom u Hrvatskoj i shvatiti napokon da imamo svoju domovinu, državu, svoju Hrvatsku i da više ne moramo polagati račune nikomu. Ovo je naš dom, mi smo ovdje svoji na svome, a mi branitelji ’91 sigurno nismo išli u Domovinski rat s pjesmom ‘Druže Tito mi ti se kunemo'”, rekao je Brkić prekjučer, da bi dan poslije nastupio još žešće, ustvrdivši da “ploču žele maknuti oni koji nisu ni željeli Hrvatsku”.
Zanimljivo je i to da je u današnjem Nacionalu objavljen tekst u kojem se, pozivajući se na “visoki izvor blizak premijeru Plenkoviću”, tvrdi da upravo Vaso Brkić uz pomoć Đure Glogoškog želi srušiti Plenkovića s čela HDZ-a i izazvati pad vlade, a sve povodom “premijerovog plana da u rujnu ukloni spornu spomen-ploču”.
Sam Plenković se o ploči već danima ne oglašava, a njegovo famozno Vijeće za suočavanje s prošlošću koje je osnovano početkom ožujka i koje bi trebalo donijeti preporuke na osnovu koji bi se išlo u izradu zakonskog rješenja koje bi bilo primjenjivo na sve simbole totalitarnih režima, pa i sporne ploče u Jasenovcu, dosad se sastalo tek dvaput.

Plenković u nezavidnom položaju za koji je sam kriv


Svima je jasno da je Plenković osnivanjem tog Vijeća samo želio sam sebi kupiti vrijeme i produljiti status quo koji mu omogućava većinu u parlamentu, ali nakon najnovijih poteza desnog krila HDZ-a i HOS-a s jedne strane te manjinskih zastupnika s druge, jasno je da premijer neće još dugo održati ovakvo stanje. Morat će se prikloniti ili onima koji ne žele uklanjanje ploče ili onima koji žele, a i jedni i drugi su mu potrebni za održavanje na vlasti. Plenković se vlastitom greškom našao u nezavidnom položaju – što god da odluči oko ploče u Jasenovcu, mogao bi ostati bez većine u parlamentu i tako srušiti vlastitu vladu.
Prema informacijama kojima raspolaže Index, ekstremna desnica planira postavljanje još takvih ploča po Hrvatskoj.

Prijevremenim izborima ne žele rušiti Plenkovića, ali…


Iz svega navedenog jasno je kako teza da desno krilo HDZ-a uz podršku šatoraša želi isprovocirati prijevremene izbore itekako drži vodu. No isto tako nije baš vjerojatno da desničari žele maknuti Plenkovića s čela HDZ-a, s obzirom na to da HDZ bilježi samo izborne uspjehe otkako je Plenković preuzeo HDZ od još jednog ekstremnog desničara, Tomislava Karamarka.

Zašto onda desno krilo HDZ-a želi isprovocirati prijevremene izbore? Stvar je jednostavna i pragmatična. Plenković je na zadnjim parlamentarnim izborima “skresao” broj (ekstremnih) desničara na izbornim listama HDZ-a i to je ono što smeta Vasu Brkića i njegove pajdaše. Radikalna desnica želi isprovocirati prijevremene izbore (na kojima oporba ionako nema šanse) kako bi dodatno učvrstila svoje pozicije moći i vlasti."

KOMENTAR:

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica.
Pisao sam pismo Ministarstvu gospodarstva u vezi zlouporabe zakona od stranog koncerna "Kaufland k.g." u Domovini Hrvatskoj, a inspekcijske sluzbe do danas nista nisu poduzele protiv Kauflanda, a nisu ni odgovorile na moje pismo, iako ih Hrvaski Ustav na to obavezuje.
 
Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:
 
 
Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:
Članak 46.
Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Vise o prijedlogu za ostavku pod:


Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara i Hrvatice od silovanja.
S obzirom na te tri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje potporu dijelu HDZ-a i Hrvatskim braniteljima za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu."

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!


Članak 116.
(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


Nema komentara:

Objavi komentar