srijeda, 30. kolovoza 2017.

NEĆE ČEKATI NOVI ZAKON, USTAŠKI POKLIČ IZ JASENOVCA UKLONIT ĆE ODMAH Plenkovićev bliski suradnik: Partneri nam stvaraju neugodnosti, ne može se čekati + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "jutarnji.hr", 30.08.2017

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nece-cekati-novi-zakon-ustaski-poklic-iz-jasenovca-uklonit-ce-odmah-plenkovicev-bliski-suradnik-partneri-nam-stvaraju-neugodnosti-ne-moze-se-cekati/6502285/#.WabKEMrTVXY.facebook

"Vlada za zamjenu spomen-ploče jedanaestorici poginulih branitelja, pripadnika HOS-a, koja je koncem prošle godine podignuta u Jasenovcu, neće čekati donošenje posebnih zakona nego će se zamjena ploče obaviti u skoro vrijeme i to na temelju postojećih zakona, Ustava, sudske prakse i odluka Ustavnog suda.
Spomen-obilježje poginulim braniteljima će ostati, ali na ploči neće biti ustaški pozdrav “Za dom spremni” koji je sada “krasi” kao sastavni dio amblema Udruge branitelja HOS-a. Tu informaciju jučer nam je prenio visokopozicionirani HDZ-ovac, blizak suradnik premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

- Za rješavanje ovoga problema ne može se čekati donošenje novog zakona, tim prije što se oko sporne ploče stalno podižu političke tenzije, a naši koalicijski partneri dovode u vrlo neugodnu situaciju - kazao je naš sugovornik. Nije mogao govoriti o detaljima budući da su se oko zakonskog uporišta na temelju kojega će se zamijeniti ploča u Jasenovcu jučer vodile konzultacije u Vladi i stranačkom vrhu. Kazao je samo da će rješenje biti na tragu izjave koju je premijer Plenković dao Jutarnjem listu, kazavši da će se naći zakonit način za promjenu ploče.

Konačni stav koji će Vlada zauzeti po pitanju isticanja simbola i pozdrava fašističkog režima zasigurno će biti uklopljen u odgovor Vlade na interpelaciju SDP-ovih saborskih zastupnika upućenu još u travnju. Na interpelaciju je već trebalo dati odgovor, no odgodila ga je kriza Vlade, odnosno raspad koalicije HDZ-a i Mosta, a na to su se nadovezali lokalni izbori, potom formiranje nove vladajuće koalicije između HDZ-a i HNS-a, da bi nastupila ljetna stanka u radu Sabora.
Na potezu Kuščević
Za pripremu odgovora na interpelaciju zaduženo je Ministarstvo uprave koje je u vrijeme kada je podnesena bilo u kvoti Mosta, a nakon rekonstrukcije Vlade ga je preuzeo HDZ-ov Lovro Kuščević. Kao ministar uprave Kuščević treba ponuditi odgovor na osnovno pitanje iz kojega izvire problem i radi kojeg Vlada (barem su tako tvrdili) nije odmah uklonila ploču u Jasenovcu. Riječ je o Zakonu o udrugama koji ne zabranjuje da se u grbovima i nazivima udruga koriste simboli i pokliči fašističkih režima, a različita tijela javne uprave po svojem su ih nahođenju dopuštala ili zabranjivala. Jedinstvenu praksu po tome pitanju nisu zauzeli ni sudovi. Ministar Kuščević sve bi to trebao razmotriti i prema Vladi iznjedriti stav koji u odnosu na upotrebu fašističkih obilježja zauzimaju tijela javne uprave.

Pored toga treba prikupiti zakonska rješenja i praksu ostalih resora koji imaju veze s ovom temom, a to se prvenstveno odnosi na MUP i Ministarstvo pravosuđa. Unatoč manjkavim zakonima i neujednačenoj praksi sudova, policija reagira na isticanje fašističkih simbola. Polaze od Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Kaznenog zakona koji sankcionira javno poticanje na nasilje i mržnju. Jedan od poznatijih slučajeva u kojima je policija reagirala je iz 2015. godine.
Jednostavno rješenje
Riječ je o spomeniku IX. bojni HOS-a na kojemu je bio napis “Za dom spremni”, a otkrio ga je bivši SDP-ov gradonačelnik Splita Ivo Baldasar. Policija nije uklanjala spomenik, nego napis s ustaškim pokličem. Da se nastavila takva praksa nedavno je posvjedočio bivši saborski zastupnik Dan Špicer.

- Danas sam koristeći MUP-ovu aplikaciju za e-prijave policiji prijavio ogroman kukasti križ iznad javnog parkinga kod Paromlina - sramotu za Zagreb i Hrvatsku. Uklonjen je u roku par sati od prijave. Čestitam na brzini i učinkovitosti - objavio je prije tjedan dana Špicer na svome Facebook profilu, a iz komentara na objavu se doznaje da policija promptno reagira i na druge slične prijave.
Desno krilo
Ispada da manjkavi zakoni i neujednačena sudska praksa postaju prepreka samo kada se isticanje fašističkih simbola prebaci na dnevno-politički teren kao što je to u slučaju ploče u Jasenovcu. Ona je najprije bila povod za sukob na relaciji vlast - oporba, onda je ušla u koalicijski sporazum HNS-a i HDZ-a (HNS je tražio njeno uklanjanje na što se HDZ obavezao, ali bez preciziranja roka u kojem će to učiniti), da bi sada desnom krilu HDZ-a poslužila kao sredstvo provokacije stranačkog šefa.

- Nekada je desno krilo HDZ-a imalo ulogu rješavanja ovakvih problema jer bi postizali dogovore s radikalnijim udrugama, a sada ono podiže tenzije - prokomentirao je visoki dužnosnik te stranke aktualnu situaciju u kojoj je ulje na vatru dolio i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Brkić je kazao da ploču braniteljima HOS-a iz Jasenovca žele ukloniti oni koji nisu ni željeli Hrvatsku, a jučer je za Jutarnji pojasnio svoj stav.
- Niti HDZ, a ni ja osobno ne relativiziramo, niti veličamo simbole niti jednog totalitarnog režima i odavno smo ih osudili. To je već odavno svima jasno, kao što je jasno tko su ti koji u dnevno-političke svrhe izvlače ploče i simbole s ciljem stvaranja histerije i dizanja tenzija koji samo štete Hrvatskoj - rekao je Brkić, uz napomenu da su “svi oni koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom” shvatili što želi reći."

  KOMENTAR:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.

Mi se strogo protivimo diktatorskom rezimu i krsenju demokracije. Rezim koji smo imali 45 godina u SFRJ i Nijemci u DDR-u, a danas postoji u Turskoj i par drugih diktatorskih drzava Domovina Hrvatska ne treba.
Premijer Plenkovic je pokazao slabost ili namjeru u slijedeca tri slucaja u mjesecu Kolovozu, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:


Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:
Članak 46.
Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Vise o prijedlogu za ostavku pod:


Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara i Hrvatice od silovanja.
S obzirom na te tri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje potporu parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!


Članak 116.
(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html






Nema komentara:

Objavi komentar