utorak, 1. kolovoza 2017.

U Vinkovcima umro u mukama; Kujundžić: 'Nije bilo propusta' !

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa internet portala "24sata.hr", 31.07.2017

https://www.24sata.hr/news/u-vinkovcima-umro-u-mukama-kujundzic-nije-bilo-propusta-534256

"Vinkovačka Opća županijska bolnica potvrdila je u ponedjeljak kako njezino Povjerenstvo za unutarnji nadzor nije pronašlo nepravilnosti u postupku liječenja 53-godišnjeg pacijenta, koji je 11. lipnja umro na gastroenterološkom odjelu te bolnice, a zbog čega je njegova obitelj podnijela kaznene prijave protiv liječnika i medicinskog osoblja, koje optužuju za neprikladno liječenje.
 "Povjerenstvo za unutarnji nadzor obavilo je nadzor nad liječenjem i nisu pronađene nepravilnosti u postupku liječenja, a o rezultatima nadzora je obaviještena i obitelj", izjavio je Hini ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice Krunoslav Šporčić.

 Dodao je kako je obitelji umrlog pacijenta - koja se u Jutarnjem listu požalila da je 53-godišnji Zlatko Perkunić četiri i pol sata umirao u agoniji, a liječnici i sestre nisu mu pomogli - proslijeđena sva medicinska dokumentacija koju su tražili nakon što je 10. lipnja zaprimljen u toj bolnici zbog bolova u desnom predjelu trbuha.

 Šporčić je izrazio uvjerenje kako bi za rasvjetljavanje cijelog slučaja bilo najbolje da je napravljena obdukcija preminuloga.
 "Bolnica je dva puta ponudila obitelji da se napravi obdukcija i obitelj je prvotno pristala, ali su poslije pisanom odlukom odbili obdukciju", rekao je i napomenuo kako zbog toga nije utvrđen ni uzrok smrti pacijenta.

Kujundžić: Nikakvog propusta nije bilo  

 Slučaj smrti pacijenta na gastroenterološkom odjelu vinkovačke bolnice u ponedjeljak je komentirao ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je u Slavonskom Brodu nazočio potpisivanju ugovora o funkcionalnom povezivanju bolnice u tom gradu i one u Novoj Gradiški.

 Kujundžić je kazao kako inače ne komentira pojedinačne slučajeve, ali da je, s obzirom da je riječ o gastroenetrološkom slučaju, a on je gastroenterolog, vrlo detaljno pregledao nalaze.

 "Treba izraziti sućut i žaljenje za smrt pacijenta. S druge strane, u stručnom smislu ništa tu nije propušteno učiniti. Ljudi koji su bili u službi te noći napravili su sve 'lege artis' i ništa nije propušteno. Uzrok nagle smrti je nešto što se događa i drugdje u svijetu. Ali, nikakvog propusta gledano mojim očima gastroenterologa nije bilo", rekao je ministar.
 Potvrdio je kako se u vinkovačkoj bolnici vezano uz ovaj slučaj provodi istraga."



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Nezavisna liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:






Nema komentara:

Objavi komentar