srijeda, 30. kolovoza 2017.

U Hrvatskoj se ide na sud zbog povika "HDZ lopovi". Kakva je situacija u normalnim zemljama? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 30.08.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok-u-hrvatskoj-plenkoviceva-policija-privodi-zbog-hdz-lopovi-u-demokratskom-svijetu-politicari-odbijaju-progoniti-gradjane-i-zbog-mnogo-gorih-uvreda/991347.aspx

"TIJEKOM posjeta premijera Andreja Plenkovića Poreču, 18-godišnji Marko Starčić odlučio je izraziti svoje mišljenje o vladajućoj stranci uzvikom “HDZ lopovi!”. Starčić je time ujedno sažeo i sudsku presudu HDZ-u zbog afere Fimi Medija za izvlačenje javnog novca u stranačke svrhe, no policija je zaključila kako je Starčić time remetio javni red i mir.


Riječ je o još jednoj akciji represivnog aparata države protiv građana koji javno izražavaju svoj kritički stav prema aktualnoj vlasti koju je premijer lakonski komentirao izjavom da se “zakon treba provoditi”. Znakovito je da taj zakon na kojeg se poziva Plenković važi samo kada su na meti verbalne kritike HDZ-ovci i dužnosnici HDZ-ove vlade, poput Janice Kostelić, te da aktualni premijer ne misli da je išta loše u tome što građane privodi policija ako mu dobace nešto što se njemu ne sviđa.

U demokratskim državama stvari funkcioniraju drugačije, o čemu svjedoči nekoliko primjera na koje podsjećamo.

Kada su Angeli Merkel vikali da je “glupa kurva” i “veleizdajnica”, ona je odbila podnijeti prijavu protiv počinitelja

Krajem kolovoza 2015. godine njemačka kancelarka Angela Merkel došla je u posjet izbjegličkom domu u istočnonjemačkom gradiću Heidenauu, nakon nekoliko dana desno-ekstremističkih napada na izbjeglice. Angela Merkel se tada prvi put u svojem tada desetogodišnjem kancelarskom mandatu suočila s ruljom koja ju je otvoreno i brutalno vrijeđala zbog njene izbjegličke politike, dovikujući joj kako je “veleizdajnica”, pokazujući joj uzdignuti srednji prst i pozivajući je da podnese ostavku. Jedna 20-godišnjakinja iz skupine desničarskih prosvjednika bila je naročito brutalna u svojim uvredama te joj je vikala da je “glupa kurva” i “pizda”.

Uvrede kojima je Angela Merkel tada bila izložena poprilično su šokirale njemačku javnost, nenaviknutu na takav niski nivo prosvjeda protiv političara, no policija nije nikoga zbog toga uhitila. Iako u njemačkom zakonodavstvu postoji kategorija uvrede službene osobe, državno odvjetništvo je u svojoj istrazi zaključilo da nazivanje Angele Merkel “glupom kurvom”, “veleizdajnicom” i “pizdom” to ipak ne predstavlja te da bi se 20-godišnjakinju moglo tek prekršajno optužiti za vrijeđanje. No da bi se to dogodilo, bilo je potrebno da Angela Merkel podnese prijavu, što je onda odbila. Novinarima u Berlinu je izjavila kako “može podnijeti suprotstavljanje” te se raduje što živi u zemlji u kojoj postoji pluralizam mišljenja i sloboda izražavanja.

Theresi May vikali da je ubojica, nitko nije uhićen

S bijesom građana se susrela i britanska premijerka Theresa May početkom ljeta ove godine nakon strašnog požara u londonskom neboderu Grenfell Tower, u kojem je najmanje 80 ljudi izgubilo život. Theresa May je najprije odbila posjetiti preživjele u požaru, no predomislila se nakon nekoliko dana i odlučila je da će se sastati s njima u jednoj londonskoj crkvi.

No ljutiti prosvjednici su pred crkvom počeli vikati na premijerku, dobacujući joj da je ubojica i kukavica. Na transparentima su, između ostalog, napisali i da je "krv žrtava na njihovim rukama". Upućen joj je niz uvreda, a u jednom trenutku su prosvjednici pokušali opkoliti auto u kojem se nalazila britanska premijerka. Nitko od prosvjednika koji su okružili britansku državnu službenicu i dovikivali joj pogrdne riječi nije uhićen, pritvoren, zatvoren ni zadržan.

Obamu optuživali da je "tajni musliman" i da uopće nije rođen u SAD-u


S nizom uvreda i optužbi tijekom dvaju mandata u Bijeloj kući suočavao se i Barack Obama, kao uostalom i mnogi drugi američki predsjednici. Specifičnost uvreda upućenih Obami ogledala se ponajviše u tome što su mnoge od njih bile motivirane rasizmom, ponajviše prikrivenim, što znači da se donedavnog američkog predsjednika nije baš nazivalo “niggerom”, nego se tvrdilo da on uopće nije rođen u SAD-u i tražilo se da objavi rodni list.

Oko te teorije zavjere nastao je cijeli pokret tzv. birthera, uvjerenih da je Obama kukavičje jaje podmetnuto Amerikancima, zapravo rođen u Keniji i strano tijelo koje je uzurpiralo poziciju američkog predsjednika unatoč dvjema uvjerljivim pobjedama na izborima. Zbog Obamina srednjeg imena Hussein mnogi su ga pak optuživali da je “tajni musliman” i da zapravo radi u korist džihadista. Bez obzira na sve to, kao i niz drugih prikrivenih i direktnih uvreda upućenih Obami, nitko naravno nije bio uhićen.

U HDZ-ovu stilu građane progone u Turkmenistanu, Iranu, Bahreinu…


Naravno, postoje države u svijetu koje svoje građane policijski progone i drakonski kažnjavaju zbog uvreda upućenih političarima. Primjerice, u Azerbajdžanu svakome tko uvrijedi autoritarnog predsjednika Ilhama Alijeva prijeti kazna od dvije godine prinudnog rada, dok će u Turskoj “svatko tko uvrijedi predsjednika republike biti kažnjen zatvorom u trajanju od jedne do četiri godine”, s time da javna uvreda nosi i povećanje te zatvorske kazne za šestinu.

U Bahreinu uvreda emira nosi zatvorsku kaznu od najmanje godinu dana, s time da možete u zatvoru završiti i do sedam godina, a povrh svega toga morate platiti i novčanu kaznu. No ako izreknete nešto što se smatra uvredom emira u njegovu prisustvu, onda se to smatra otežavajućom okolnosti, pa se može dosuditi i zatvorska kazna veća od sedam godina. U Kuvajtu je moguće da zbog uvrede vladajućeg šeika završite u zatvoru do pet godina ili da vas trajno prognaju iz zemlje. U Iranu je kazna za uvredu “lidera triju grana vlasti, predsjedničke zamjenike, ministre i članove parlamenta” tri do šest mjeseci zatvora i 74. udarca bičem.

Čini se da je Hrvatska pod vlašću Andreja Plenkovića možda bliža takvim državama kada je riječ o slobodi građana da izražavaju svoje nezadovoljstvo vladajućim političarima."

 KOMENTAR:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.
 
Mi se strogo protivimo diktatorskom rezimu i krsenju demokracije. Rezim koji smo imali 45 godina u SFRJ i DDR-u, a dana spostoji u Turskoj i par drugih diktatorskih drzava Domovina Hrvatska ne treba.
 
Moramo se potsjetiti da je sud prilikom osude bivseg premijera Sanadera presudio HDZ-u te ga sudskim rijesenjem prozvao "zlocinackom organizacijom". Vise pod slijedecim linkom:
 
 
 Znaci da i tzv. uvreda koju je uzviknuo mladic  i nije uvreda. Prekrsajna prijava se moze u ovom slucaju tretirati kao krsenje Ustava Republike Hrvatske:

Članak 38.
(1) Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.
 
U ovom mjesecu pisao sam pismo Ministarstvu gospodarstva u vezi zlouporabe zakona od  strane stranog koncerna "Kaufland k.g." u Domovini Hrvatskoj, a inspekcijske sluzbe do danas nista nisu poduzele protiv Kauflanda, a nisu ni odgovorile na moje pismo, iako ih Hrvaski Ustav na to obavezuje.
 
Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:
 
 
Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:
Članak 46.
Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Vise o prijedlogu za ostavku pod:


Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara i Hrvatice od silovanja.
S obzirom na te tri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje potporu dijelu HDZ-a i Hrvatskim braniteljima za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu" u Saboru!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!


Članak 116.
(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar