utorak, 15. kolovoza 2017.

U Hrvatskoj otkriven "porez na budale" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "4dportal.com", 25.10.2013

http://www.4dportal.com/hr/politika/3622-u-hrvatskoj-otkriven-qporez-na-budaleq

"Nema čovjeka u lijepoj našoj koji nije nikada čuo za porez na budale i koji u svojem svakodnevnom govoru ne koristi taj izraz. Međutim nitko nikada nije u punom smislu riječi otkrio što se krije iza tog izraza. Porez na budale se je dugo skrivao kao čudovište iz Loch Nessa, svi su o njemu pričali ali ga nitko nikad nije vidio.

Međutim tome je došao kraj. Volonteri oppt-a konačno su ušli u tragu Porezu na budale koji tako dugo skrivao po bespućima hrvatske zakonodavno-administrativne zbiljnosti. U posjedu smo dokumenta koji je rezultat prepiske između jednog našeg simpatizera i Hrvatskih Voda d.o.o.

Kako dotični simpatizer posjeduje neke poslovne prostore koji nisu u funkciji već godinama nije htio platiti slivne vode u iznosu od 900 kn te je tražio od Hrvatskih voda da mu dostave dokumente na kojima temelje svoja potraživanja i objasne kakvu uslugu pružaju za novac koji traže.

U odgovoru od Hrvatskih voda jasno piše da: Hrvatske vode za taj novac ne pružaju nikakvu uslugu ali svejedno se mora platiti jer je to U INTERESU REPUBLIKE HRVATSKE.

Oduševljenje nakon čitanja ovog službenog dopisa bilo je jednostavno ogromno jer je porez na budale konačno otkriven i stvari više nikada neće biti iste. Dakle porez na budale kaže: Morate nam platiti iako za to nećete ništa dobiti. Plaćate samo zato jer smo mi rekli da to morate platiti.

Vjerovatno se pitate koji je interes običnog čovjeka i pita li ga tko uopće za to. Ali to je pitanje za nekog inteligentnijeg. Budale se to ne pitaju.
Sada kad smo otkrili porez na budale imamo i pravo da sklopimo nekakvu definiciju.

Porez na budale – budala tko plati.



KOMENTAR:

U Domovini Hrvatskoj postoji bezbroj nesocijalnih i neljudskih zakona. Zadnji koji se pokusava progurati je "Zakon o porezu na nekretnine".

Tko donosi zakone?

Donosi ih i za njih glasa Sabor. Drzava ih sprovodi preko svojih ministarstava  i jedinica lokalne samouprave.

Tko kontrolira ispravnost, zakonitost, ustavnost Hrvatskih zakona?

Ustavni sud!!!!

Da li ustavni sud radi svoj posao?

Ovdje mogu odgovorit samo u svoje ime. Ustavni sud RH ne obavlja posao za koji ga Hrvatski narod placa. Da ga obavlja "neljudske" i "antisocijalne zakone" koje je donosio i donoci Sabor - Ustavni sud bi ponistio.

Dodatni primjer "nerada Ustavnog suda"!
 Nasa nezavisna lista je prosle (2016. godine) pod zastavom HRVATSKE STRANKE REDA izisla na parlamentarne izbore. Izbori su po nama bili prekrseni u 27 tocaka. Napisali smo zalbu Ustavnom sudu. Nisu nam odgovorili. Zalili smo se Europskoj komisiji, koja si je zalbu skinula sa ledja te nas uputila ponovo na Ustavni sud RH. Odgovor Ustavnog suda na nasu zalbu do danas nije dosao, a proslo je gotovo godina dana.

Kada predstavnici nase nezavisne liste udju u Sabor i u Europski parlament, hoce li sudovi i tada ignorirati nase zalbe kao sto to danas cine?

Nama Ustav Republike Hrvatske garantira odgovor od svakog drzavnog tijela  i sudova! Ustav nam garantira odgovor, a ne Hrvatska kuharica!!

Ustavni sud sam krsi Ustav i ne salje odgovor. Ustavni sud koji je samim nasim Ustavom tako zasticen da mu nitko nista ne moze. Sudac Ustavnog suda uziva imunitet i ne mozete ga progonit za kaznena djela za koje je propisana kazna zatvora manje od 5 godina!

Ubijete autom dvoje ljudi i dobijete 2 godine zatvora. Ako to ucini Ustavni sudac vi ga kao policijski sluzbenik ne mozete ni privesti.

Sudovi u Domovini Hrvatskoj valjda smatraju da samo dragi Bog stoji iznad njih. Medjutim varaju se. Iznad njih stoji Hrvatski narod koji ih hrani i svaki mjesec im daje place, a iznad Hrvatskog naroda stoji jedino dragi Bog.

Po internetu kruzi vijest da se sprema privatizacija Hrvatskih suma i Hrvatskih voda. Jedino Hrvatski narod moze privatizirati svoju imovinu ako to zeli. Sabornici nemaju legitimitet kroz "antihrvatske zakone" privatizirati narodnu imovinu. Sabor sluzi Hrvatskom narodu, a ne "otima" Hrvatskom narodu.

Sabor stoji iznad Hrvatske vlade i kontrolira ju, a ne obrnuto kao sto je to slucaj u Domovini Hrvatskoj.

I da se sada vratim jos na "Porez na nekretnine" koji je velikodusno predsjednik Hrvatske vlade "odgodio". Taj porez se ne moze odgoditi, taj porez se jedino moze ukinuti.

On je protuustavan, neljudski i antisocijalan.

Pozivam se u ime politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI na Hrvatski Ustav. Pozivam se na clanak 87. i 89. Hrvatskog Ustava!
  
Članak 87.
(1) Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.
(2) Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
(3) O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
(4) Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu.
(5) Odluka donosena na referendumu obvezatna je.
(6) O referendumu se donosi zakon. Zakonom se mogu propisati i uvjeti za održavanje savjetodavnog referenduma.
  
Članak 89.
(1) Predsjednik Republike proglasit će zakone u roku od osam dana od kada su izglasani u Hrvatskom saboru.
(2) Ako Predsjednik Republike smatra da proglašeni zakon nije u skladu s Ustavom, može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti zakona pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

 Gospodin Petrina je zapoceo otpor "Zakonu o oporezivanju nekretnina". Taj otpor je dalje podrzan od Udruge Lipa, Zivog Zida, Hrvatskog neba, politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, Hrvatskih gradjana te drugih politickoh i nepolitickih organizacija.
U krakom vremenu se skupilo preko 130 000 potpisa. Ideja nase nezavisne liste je bila da idemo na 1 miljun potpisa te da jasno kazemo da Hrvati nisu robovu u svojoj vlastitoj Domovini.
Apeliram na sve politicke stranke, nevladine organizacije (NGO), Hrvatske udruge, Braniteljske udruge cijeli Hrvatski narod u Domovini i van nje da se ovaj puta ujedini i da referendumom srusimo "antihrvatski zakon" koji Hrvatima oduzima krov nad glavom.

U ime politickog pokreta
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI
Drazen Katic

 

 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Nezavisne liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:


Nema komentara:

Objavi komentar