utorak, 15. kolovoza 2017.

PREMIJER PODRŽAO OBITELJAŠICU Plenković osudio zviždače, a podržao krivce + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 14.08.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/premijer-podrzao-obiteljasicu-plenkovic-osudio-zvizdace-a-podrzao-krivce/988346.aspx

"PREMIJER Andrej Plenković danas je još jednom demonstrirao svoje, blago rečeno, vrlo neobično shvaćanje demokracije – ponovno je prozvao zviždače koji medijima dostavljaju dokumente, a zaštitio krivce koji su tema tih dokumenata.

Naime, umjesto da osudi ili barem najavi istragu problematičnih postupaka obiteljašice Dijane Vican, voditeljice Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja i znanosti, zahvaljujući kojima su učinjeni brojni propusti i prekršaji u natječaju za voditelja i članove Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme, on joj je dao punu podršku ocijenivši da odlično radi svoj posao.

S druge strane, umjesto da resornoj ministrici Blaženki Divjak, koja je pokrenula analizu navedenih postupaka, da podršku bez ikakve zadrške, on ju je pozvao da istraži odakle je i kako u medije procurio dokument koji pokazuje da je izbor čelnice ERS-a Jasminke Buljan Culej i još nekih članova skupine bio vrlo problematičan.

Kako smo jutros pisali na Indexu u tekstu pod nazivom „ANALIZA POTVRDILA GRIJEHE OBITELJAŠICA Buljan Culej nije ispunila nijedan kriterij natječaja“, analiza koju je naručila Divjak utvrdila je, među ostalim, da Buljan Culej nije zadovoljila niti jedan od kriterija natječaja za vođenje ERS-a, da za to mjesto nije imala ni kvalifikacije niti iskustvo koje je navela u svojem CV-u, da njezin akcijski plan s kojim se prijavila nije bio isti onaj koji je predstavila novinarima te da još nekoliko članova ERS-a nije zadovoljilo sve odredbe natječaja."

KOMENTAR: 

U gorenjem tekstu je vidljivo da premijer Plenkovic podrzava grubo krsenje Ustava Republike Hrvaske: Clanak 44, Clanak 55, Clanak 177.
 
Članak 44.
Svaki državljanin Republike Hrvatske ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne službe.


Članak 55.
(1) Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.
(2) Svatko slobodno bira poziv i zaposlenje i svakomu je pod jednakim uvjetima dostupno svako radno mjesto i dužnost.

 
Članak 117.
(1) Ustrojstvo i poslovi državne uprave i način njihovog obavljanja uređuju se zakonom.
(2) Određeni poslovi državne uprave mogu se zakonom povjeriti tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti.
(3) Zakonom i drugim propisima uređuje se status državnih službenika te radno-pravni status namještenika.


Krsene zakona i Ustava bilo je i na lokalnim izborima 2017, sto je vidljivo u citiranom tekstu koji slijedi od svibnja 2017. godine. Direktnu odgovornost snosi premijer Plenkovic.
 
"....premijer Plenkovic ce danas oko 15.30 sati posjetiti Dugu Resu te se druziti sa gradjanima u ili pred kantinom.

Meni je malo neobicno da politicke stranke koriste kako ministre tako i premijera za predizbornu kampanju. Ja sam oduvijek mislio da netko tko je ministar obnasa tu duznost za cijeli Hrvatski narod ,a ne za jednu politicku opciju. Takodjer sam mislio da je Hrvatski premijer premijer svih gradjana nase Domovine , a ne jedne politicke opcije.....I na kraju nadam se da mi ne zamjerate sto pisem pridjev "Hrvatsko" velikim slovom te imenicu "Domovina" takodjer velikim slovom. Ne radi se o nepoznavanju Hrvatske gramatike vec o respektu prema Domovini i Hravtskom narodu.

Pitanje koje se postavlja u samome naslovu ovog clanka glasi: "Tko je platio politicku turneju HDZ-a "Ogulin-Duga Resa-Karlovac"?
To pitanje je najbitnije od svega. Najbitnije je kako za gradjane nase Domovine koji zive u njoj ali i za Hrvatsko Iseljenistvo koji svaki mjesec salje novac u Domovinu, pomaze financijski svoje obitelji, trosi svoj novac prilikom svake posjete Domovini, donira za Domovinu itd.
U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u RH 2017 koja je u toku svaka politicka stranka i svaka nezavisna lista je morala u svakom gradu i svakoj opcini otvorit "racun" s kojeg ce se zakonskim putem financirati izborna kampanja onih koji su u izbore ukljuceni.
To konkretno znaci da HDZ, koji se je kandidirao u sva tri gore navedena grada je morao u tim gradovima otvorit sluzbeni racun za financiranje kampanje!
Pitanje: S kog racuna su podmireni troskovi koje ce danas napraviti premijer Plenkovic? S racuna za izbornu kampanju HDZ-a grada  Ogulina, grada Duge Rese ili grada Karlovca?
Ja se iskreno nadam da ce troskovi biti skinuti sa jednog od ta tri izborna racuna i da ce biti prezentirani javnosti. Tada i na "ne-fer izbornu strategiju" HDZ-a karlovacke zupanije koji u predizbornoj kampanji koristi Hrvatskog ministra i Hrvatskog premijera mozemo zazmiriti na jedno oko.
Medjutim ako ti troskovi ne budu transparentno prezentirani porezim obvezicima Domovine Hrvatske te Hrvatskom Iseljenistvu, tada ce se pojaviti crv sumnje. 
Sumnje Da je Hrvatski premijer troskove danasnje izborne turneje podmirio iz drzavnog proracuna odnosno skinuo sa racuna Vlade Republike Hrvatske.
U tom slucaju radilo bi se o kaznenom djelu "Zloupotrebe sluzbene duznosti / zloupotrebe financijski sredstava"!
Nadam se da cemo u narednim danima vidjeti transparentne troskove ove danasnje politicke turneje stranke HDZ-a."
I do danas nitko nije transparentno i javno prikazao tko je podmirio gore navedene troskove! 
Koja je pouka i poruka iz takvog nacina ophodjenja?
Kad postanes minista ili premijer, radi sto hoces, tako i tako ti nista nitko ne moze!
Tko uopce sta pita opoziciju?
"Stoka sitnog zuba"!
itd, itd,..... 

 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Nezavisne liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

Nema komentara:

Objavi komentar